Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


Setembre 2006 - “Ullà pren la iniciativa”

Des del Pla de Ciutadania i Immigració del Consell Comarcal del Baix Empordà s’estan duent a terme diverses actuacions i projectes de col·laboració amb diferents ajuntaments de la  comarca per tal d’assolir els objectius que ens vam marcar per a l’any 2006. Entre aquests hi figuren el foment de la participació i de la convivència ciutadana, la creació d’espais per al diàleg, la lluita contra l’exclusió, etc.
En aquest marc, el Consell Comarcal ha col·laborat i col·labora en el disseny, la planificació i l’execució del Pla de Participació d’Ullà: “Ullà pren la iniciativa”. Dins d’aquest projecte, el mes de juny passat es va iniciar un procés participatiu per decidir el nom del futur Centre Cívic de la població. Es va explicar als ciutadans del municipi com s’estructuraria el procés i es va donar un termini raonable per tal que tothom pogués fer arribar la seva proposta amb unes butlletes que es podien introduir en unes bústies, estratègicament situades arreu del municipi. Finalment, les propostes varen ser valorades pel Tribunal Popular, format pels membres de Taula de Ciutadania d’Ullà, i van ser acceptades aquelles que complien els criteris acordats.
Després de tot aquest procés es va celebrar un vespre participatiu el dia 8 de setembre. Totes les propostes es van posar a votació amb un sistema eliminatori de tres rondes per tal que cadascú votés la que creigués més adient pel nou equipament municipal d’Ullà. La sessió va començar a les nou del vespre i va acabar a les onze. Quatre varen ser les propostes que van arribar a la final: Els Cugots, Olianus/Olianum, Josep Blanch i Ullà.
Abans de la votació final es va realitzar un sopar popular preparat i organitzat per l’ajuntament i els ciutadants d’Ullà al qual  varen assistir més de 200 persones, tot un èxit de participació.
En finalitzar el sopar es va procedir a la votació. Van ser descartats Olianus/Olianum amb 17 vots, Els Cugots amb 5 vots i Josep Blanch amb 3 vots. El nom que va resultar guanyador, amb 74 vots a favor, va ser el de:
“CENTRE CíVIC d’ULLÀ”

Per a més informació: www.xarxaentitats.org

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat