Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


FEBRER 2012 - COOPERACIÓ AMB EL DEPARTAMENT DE JUSTÍCIA PER FOMENTAR LA REINSERCIÓ SOCIAL
L’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà col•labora, per tercer any consecutiu, amb el Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya. El  desenvolupament d’aquests projectes, que tindran una vigència de fins a 5 mesos serviran per redimir les seves penes condemnatòries.
Les mesures penals alternatives són penes que s’executen a l’entorn comunitari sota la supervisió de l’Administració pública competent, en aquest cas el Consell Comarcal. Són acords judicials que permetran donar una resposta als fets delictius menys aflictiva que l’ingrés en un centre penitenciari, atesa la orientació re-educativa i de reinserció social establerta a la Constitució. Aquestes mesures permeten a l’infractor/a conciliar el règim penal, al qual s’ha de sotmetre, amb la vida familiar, laboral i social, amb plena salvaguarda dels drets de les víctimes.
Els treballs forestals i de jardineria que es portaran a terme a diferents municipis del Baix Empordà sota la supervisió dels tècnics del Consell Comarcal revertiran sobre la millora d’espais naturals i alhora seran una opció d’integració social. Amb  mesures com aquesta es pretén, des del Consell Comarcal, que l’infractor tingui l’oportunitat de reparar el dany causat, tot descobrint la utilitat dels serveis d’acció social.
Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat