Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


FEBRER 2012 - PRESENTACIÓ DEL CALENDARI GASTRONÒMIC 2012

El Consell Comarcal del Baix Empordà ha presentat el calendari de campanyes i jornades gastronòmiques 2012 a l’Aula Gastronòmica de l’Empordà a les 12 del migdia. L’acte ha estat presidit per Joan Català Pagès, president del Consell Comarcal del Baix Empordà i per Joan Trias, conseller comarcal representant a la Comissió Turística qui ha explicat l’evolució del calendari gastronòmic des la seva creació. Han estat acompanyats per Pere Bahí del restaurant la Xicra de Palafrugell qui, en nom seu i dels altres restauradors, ha relatat l’experiència participativa als 15 anys de Campanyes Gastronòmiques.
Han assistit a l’acte Ramon Ramos, gerent del Patronat de Turisme Costa Brava-Girona i Josep Blanch, president del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Emporda així com un centenar de persones de diferents àmbits socials.
L’objectiu de les campanyes és, ara més que mai, aconseguir desestacionalitzar la temporada turística promovent els productes propis de cada població per oferir sempre la màxima qualitat.
El calendari gastronòmic 2012 presenta dues novetats: El passaport i la incorporació d’esdeveniments turístics
Pel que fa al passaport es troba imprès en el calendari. Cada visitant que consumeixi 4 campanyes gastronòmiques diferents rebrà un premi consistent en una sessió de cuina per a una persona a l’Aula Gastronòmica de l’Empordà i una visita guiada per a dues persones a un celler de la Denominació d’Origen Empordà. Totes les persones premiades entraran directament en el sorteig d’una estada gastronòmica al Baix Empordà.
Pel que fa a la incorporació al calendari d’esdeveniments turístics s’ha fet pensant que, tot i degustant  algun menú d’una campanya gastronòmica es pugui complementar el dia per tant els criteris que s’ha seguit per seleccionar-los han estat que siguin fora de temporada turística i coincidents amb alguna campanya gastronòmica.
Les campanyes i jornades que se celebren aquest any són: La Garoinada i Es Niu, a Palafrugell; el Menú de l’Olla de Peix, el Menú de la Gamba i el Menú de l’Escamarlà, a Calonge - Sant Antoni i Palamós; Pals i la Cuina de l’Arròs, a Pals; El Peix de Roca, a Begur; La Cuina del Peix Blau Ganxó, a Sant Feliu de Guíxols; Tastets de Mar: La Clova i la Poma a la Cuina, a Torroella de Montgrí – l’Estartit, i la Cuina del Bolet, a Santa Cristina d’Aro.
Més d’un centenar de restaurants del Baix Empordà oferiran un ventall de fins a 11 propostes gastronòmiques.
Com a cloenda de la presentació 32 restaurants de la comarca han rebut un diploma de reconeixement per la seva participació en les campanyes des dels seus inicis.
En finalitzar s’han pogut degustar alguns dels productes i plats representatius de les campanyes gastronòmiques que han estat acompanyats de vins oferts pels cellers Mas Oller i Can Sais.
S’ha obsequiat els assistents amb el calendari gastronòmic 2012.

http://tvcostabrava.xiptv.cat/l-informatiu-costa-brava/capitol/el-baix-emporda-celebra-15-anys-de-campanyes-gastronomiques

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat