Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


DESEMBRE 2011 - EL SERVEI DE CIUTADANIA I PARTICIPACIÓ ELABORA LA DIAGNOSI SOCIAL DE LA REALITAT D’ULLÀ

El servei de Ciutadania i Participació del Consell Comarcal del Baix Empordà ha promogut un estudi, realitzat  per conèixer les necessitats socials de la població d’Ullà, els col·lectius en situació de vulnerabilitat, la gestió dels recursos existents i les inquietuds i preocupacions de les persones que hi resideixen.

El treball de camp s’ha iniciat a través  d’entrevistes personalitzades per conèixer quines són les principals problemàtiques i potencialitats del municipi. Els darrers mesos, s’han realitzat un total de 57 entrevistes als barris del Nucli Antic, Les Eres i La Roqueta per tal de tenir un referent de la situació social del municipi.
Es considera que aquest treball és la base per elaborar el pla d’actuacions en l’àmbit social que s’ha de dur a terme durant els propers anys. Aquest pla servirà per donar una resposta global i integrada a les necessitats ciutadanes.
D’altra banda, es considera que el coneixement de l’entorn social només es pot fer a partir de la implicació de la ciutadania i la construcció col·lectiva de projectes futurs. 
De les conclusions obtingudes se’n desprèn que Ullà necessita enfortir la seva cohesió social malgrat no es produeixen conflictes de convivència entre la ciutadania. L’elevat índex d’immigració, del 37%, comporta la necessitat de donar resposta a la població nouvinguda a través de diferents programes d’acollida i integració. Altres elements importants són: la necessitat de dur a terme cursos de formació ocupacional per inserir laboralment l’elevat nombre de persones aturades, la dinamització del Centre Cívic com un espai de solidaritat, relació i intercanvi i la millora de l’accés de la ciutadania als serveis bàsics.

Per a més informació podeu dirigir-vos a l’àrea de participació ciutadana del Consell : ioller@baixemporda.cat 972 6423 10

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies