Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


NOVEMBRE 2011 - 25 novembre - DIA INTERNACIONAL DE LA NO VIOLÈNCIA CONTRA LES DONES

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la no Violència Contra Les Dones,  el proper 25 de novembre, aquest servei vol adherir-s’hi compartint el poema No te rindas de l’escriptor uruguaià Mario Benedetti.
Per què aquest poema i no un altre? Perquè precisament aquest va arribar a les nostres mans arrel d’una sessió amb una persona que patia violència de gènere. El seu relat de vida ens va suggerir la idea d’encoratjar-la perquè no es rendís, perquè quan havia fet el pas més important, el de  dir prou!, el mur li resultava infranquejable.
Malgrat tot, aquell era el seu moment i encara que se sentis enganyada, utilitzada, atrapada, atemorida i perduda, tot un ventall de possibilitats s’obrien i el mur amagava infinites oportunitats que mereixien ser descobertes. Quan ho va assumir, la llum dels seus ulls va tornar a brillar després de 30 anys. El poder de la resiliència (capacitat humana per superar períodes de dolor emocional i traumes) s’havia manifestat.
Aquest poema dibuixa com si fos un mapa, el coratge de moltes dones que, maltractades lluiten per a sortir-se’n.

 

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies