Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


SETEMBRE 2011 - GAIREBÉ LA MEITAT D'ESTABLIMENTS COMERCIAL VISITATS AL BAIX EMPORDÀ NO DISPOSEN DE FULLS OFICIALS DE RECLAMACIÓ

Entre els mesos de juliol i setembre el Consell Comarcal del Baix Empordà ha desplegat una campanya d’inspecció a perruqueries, basars i botigues de roba i ha constatat que un % molt elevat dels establiments visitats no compleixen els requisits bàsics establerts per a la protecció de les persones consumidores i usuàries.

Aquests requisits bàsics són:
• Tenir els preus anunciats dels productes i dels serveis, amb impostos inclosos.
• Tenir fulls oficials de reclamació a disposició dels clients i que estigui degudament anunciat amb un rètol.
• Anunciar l’horari de l’establiment, de manera visible fins i tot quan aquest estigui tancat.
• Poder lliurar al client un tiquet o factura, on constin les dades del venedor, el concepte, l’import de cada producte, el total a pagar i la data.
• Disposar de la retolació fixa i la documentació almenys en català.

S’ha comprovat que un 71% de les perruqueries visitades no anunciaven el preu dels seus serveis, i en el cas de les botigues de roba, en un 88% dels casos no s’anunciava el preu dels productes exposats a l’aparador.
Un 43% de tots els establiments visitats no disposava de fulls oficials de reclamació, i en un 39% dels casos no disposaven del rètol anunciador de disposició d’aquests. Tampoc disposaven del rètol anunciador de l’horari comercial un 35% dels establiments.
Pel que fa al tiquet o factura, no s’indicaven les dades del venedor (nom, NIF i adreça complerta) en un 39 % dels casos.
Per últim, els establiments visitats aproven majoritàriament en el compliment de la normativa de política lingüística: el 83% dels establiments visitats disposaven de la retolació en català.

En tots els casos en que s’han constatat incompliments, s’ha atorgat a l’establiment un termini de 30 dies per esmenar la situació.

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies