Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


MAIG 2011 - CONCURS ESCOLAR SOBRE CONSUM RESPONSABLE: Tu pots triar: saps quant costa allò que consumeixes?

L’escola Josep Barceló i Matas de Palafrugell guanya un segon premi en el concurs escolar sobre consum responsable


Per tal de fomentar la participació al concurs dels centres educatius del Baix Empordà, l’Àrea de Consum del Consell Comarcal, n’ha facilitat la difusió i proporcionat la informació necessària.

 

A nivell de Catalunya més d’un miler d’estudiants d’educació primària i secundària recolzats pels seus professors, han participat en la 6a edició de ‘Consumópolis’.

 

En un acte celebrat a la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, Alfons Conesa director de l’Agència Catalana del Consum, ha lliurat els premis als alumnes i escoles guanyadores de la fase catalana. Hi han assistit uns 200 escolars entre premiats, companys de curs i professorat.

 

El concurs té una doble finalitat; d’una banda, sensibilitzar els joves de la importància que les seves decisions de consum comporten per a ells mateixos, el medi ambient i el seu entorn social i fomentar així l'adopció d'hàbits de consum crítics, sostenibles i solidaris, i d'altra banda, pretén aconseguir implicar el professorat i l'alumnat en la importància de l'educació en el consum responsable.

 

Consta de dues fases: una d'àmbit autonòmic i una altra d'àmbit estatal. En la fase autonòmica, organitzada i gestionada per l'Agència Catalana del Consum, a través de l’Escola del Consum de Catalunya, els participats han superat una primera part, amb proves de caràcter pedagògic i lúdic mitjançant el joc interactiu anomenat Consumópolis de la pàgina web de l'Agència Catalana del Consum (www.consum.cat). La segona part ha consistit en la elaboració d'un àlbum virtual, amb cinc fotografies, relacionat amb aspectes del consum responsable.

 

Els guanyadors dels primers premis de les diferents categories de nivell educatiu de Catalunya, participaran a la fase estatal del concurs, que organitza el Ministeri de Sanitat i Consum a través de l’Institut Nacional del Consum, on competiran amb els guanyadors de la resta de comunitats autònomes.

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies