Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


MARÇ 2011 - EL MEU MÓN. EL MENJAR I JO - CICLE DE XERRADES

Des del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal del Baix Empordà, us convidem, el  dimarts 15 de març a les vuit del vespre a la Sala de Plens del Consell Comarcal del  Baix Empordà (c.Tarongers, 12), a conèixer dues professionals que ens vénen a presentar el seu projecte TuEes+:  EL MEU MÓN. EL MENJAR I JO. Enfocament i comprensió dels trastorns alimentaris i del menjar.  A càrrec de Sònia Pérez, psicòloga col. núm. 14.173. Psicoterapeuta en la UPA (unitat patologies alimentàries)  de la Clínica Bofill de Girona(2004-2009). Atenció en dinàmiques de grup i activitats psicoeducatives per a famílies.  Actualment codirectora de TuEres+Clinic i de Lola Sanmartín, psicoterapeuta gestàltica, terapeuta sistèmica i familiar i artterapeuta Formada en teràpia corporal integrativa. Especialista en trastorns de conducta alimentària i abusos. Actualment codirectora de TuEres+Clinic.

 

L’aliment és el primer acte d’amor, de contacte i sens dubte de manutenció fisiològica de la vida. No obstant això, per a moltes persones el menjar esdevé un drama, una obsessió.    

·         Qui menja, la meva ment o el meu cos?

·         Per què no puc parar de menjar?

·         Per què no m’agrado?

·         Hauré de fer dieta tota la meva vida?

·         Quina relació tinc amb el menjar?

·         Què em passa que no menjo?

Aquestes són algunes de les preguntes que encara no tenen resposta en els trastorns alimentaris i del menjar i  n‘hi ha tantes com persones els pateixen.

 

Des de l’evidència que les persones som un TOT, indivisibles en cos i ment, a vegades ens endinsem en un desequilibri que anomenem “malaltia”. Davant d’això, disposem de dues alternatives: per una banda, reduir la malaltia als símptomes, centrant-nos únicament a obtenir el seu control. O per altra banda, emprendre un camí diferent en el qual podem descobrir el missatge que ens transmeten els símptomes.

 

Des de TuEres+ es dirigeixen a totes aquelles persones que pateixen un trastorn alimentari i del menjar i que desitgen comprendre el que els està passant. També es dirigeixen a pares i mares, familiars i amics/gues que vulguin ser un suport en la seva recuperació, per motivar la demanda d’ajuda i aconseguir la recuperació. I a totes aquelles persones que volen fer més entenedor aquest fenomen tan complex i present en la nostra cultura actual.

 

El col·loqui és un espai obert en el qual tothom que vulgui, podrà participar-hi, amb l’opció d’exposar personalment els seus dubtes o preguntes.

 

Si és del vostre interès que es tracti algun tema en especial, podeu posar-vos en contacte amb nosaltres, bé personalment, per telèfon al núm. 972 64 23 10 o enviant un correu electrònic a siad@baixemporda.cat

 

Acte gratuït i obert a tothom.

US HI ESPEREM!

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat