Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


OCTUBRE 2010 - EL CONSELL COMARCAL DEL BAIX EMPORDÀ I MICROBANK SIGNEN EL PRIMER ACORD DE COL•LABORACIÓ

El conveni entre MicroBank i el Consell Comarcal del Baix Empordà habilitarà una línea de finançament d’un milió d’euros per a emprenedors amb recursos limitats per fomentar l’activitat productiva i la creació d’ocupació. El banc social de ”la Caixa” ha finançat més de 86.100 projectes a tota Espanya per un import de 539,7 milions d’euros, convertint-se en l’entitat financera que més recursos destina a la promoció de projectes a través de microcrèdits.

 

El president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Ricard Herrero, i el director comercial de MicroBank, Ramón Gatell, han signat aquest matí el primer conveni de col·laboració per recolzar als emprenedors mitjançant la concessió de microcrèdits per a la posada en marxa, promoció, consolidació i creixement de projectes empresarials. La inversió de MicroBank per a la iniciativa és d’un milions d’euros, que es destinaran a finançar els projectes promoguts per emprenedors i petits empresàries amb dificultats per accedir al sistema creditici tradicional. Així mateix, aquest conveni donarà suport i fomentarà la creació de projectes innovadors.

 

Fa més de deu anys que el Consell Comarcal del Baix Empordà impulsa i dinamitza el teixit empresarial per afavorir el desenvolupament econòmic de la comarca. Disposa de diferents serveis i participa en diferents projectes adreçats a incrementar el nombre de vocacions empresarials i fomentar la creació i consolidació d’empreses  a la comarca.

 

Entre els projectes figura el servei de l’Espai Empresa, que té per objectiu informar i orientar les persones emprenedores que volen crear la seva empresa, assessorant en l’elaboració del pla d’empresa, orientant per les opcions de finançament més favorables, acompanyant i fet seguiment durant els primers anys de desenvolupament de l’empresa, formant a través de seminaris, i fent difusió de bones pràctiques a través d’experiències empresarials amb èxit. Des que s’ofereix el servei s’han atès, aproximadament, un miler d’emprenedors.

 

Aproximadament una tercera part dels emprenedors que sol·liciten assessorament, finalment acaben creant empresa. Els que no ho fan manifesten, que el principal impediment amb que es troben és la manca de capital per iniciar l’activitat i darrerament s’hi afegeix la dificultat per aconseguir finançament i la incertesa que produeix l’actual conjuntura econòmica, d’aquí la importància d’aquest conveni amb MicroBank .

 

Com a cloenda de l’acte, “la Caixa”, mitjançant la seva Obra Social, ha fet un donatiu de 4.000 euros, al Consell Comarcal del Baix Empordà, per col·laborar en el projecte de “Formació per a col·lectius amb risc d’exclusió social” presentat per l’àrea de Promoció econòmica del Consell Comarcal.

 

 

Declaracions fetes a Televisió Costa Brava

 

El teu amic Núriaet recomana una selecció d'aquest vídeo

preview

Ajuda als emprenedors del Baix Empordà Informatius

El Consell Comarcal del Baix Empordà i el Banc Social de La Caixa, Microbank, han creat una línia de petits crèdits d'un milió d'euros a la qual es podran acollir aquelles persones o famílies que vulguin posar en marxa algun tipus de negoci però no disposin dels diners suficients per fer-ho. L'acord al que han arribat ambdues parts ha de contribuir a fomentar l'activitat productiva del Baix Empordà i la creació de nous llocs de treball Intervé: Ricard Herrero President del Consell Comarcal del Baix Empordà Ramon Gatell Director Comercial de Microbank

 

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies