Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


AGOST 2010 - ALUMNA EN PRÀCTIQUES VALORA LA PROFESSIONALITAT DE L’ÀREA D’ATENCIÓ A LA FAMÍLIA (PALAFRUGELL)

Cal estar molt ben preparada per atendre persones amb problemes. En alguns casos he sentit tristesa, ràbia i impotència, emocions que he hagut de superar, però que m’han aportat un bon aprenentatge i enriquiment personal.

L’experiència del pràcticum a l’Àrea d’Atenció a la Família de Palafrugell ha estat molt positiva. He tingut molt bona acollida per part de les professionals que hi treballen, i amb la tutora m’he sentit molt a gust durant els tres mesos i escaig que hi he estat.

Amb aquestes pràctiques he pogut conèixer de primera mà el procés terapèutic, m’han obert possibilitats a l’hora d’afrontar diferents situacions i problemàtiques i m’han aportat un bagatge d’eines i expectatives amb relació al treball de psicòloga.

He viscut amb satisfacció el fet de comprovar com una usuària, després de l’atenció psicològica, ha mostrat una millora en la manera de gestionar la seva vida i com s’han produït  progressos i canvis en altres persones ateses. A vegades, però, he sentit impotència quan alguna d’elles no ha acceptat el servei que se li ha ofert o no ha portat el seu fill o filla.

La pràctica en aquest centre m’ha permès conèixer les conseqüències dels maltractaments, i/o negligències en infants, així com la importància de la prevenció. Els menors són el futur de la societat. Aquestes pràctiques m’han permès comprovar que cal estar molt ben preparada per atendre  persones que necessiten el suport de l’Àrea d’Atenció a la Família i que cal tenir habilitats i eines per poder donar resposta a la problemàtica que presenten. La diversitat de casos fa que constantment els professionals s’hagin d’estar formant per atendre les diferents demandes. Destacaria que la qualitat professional que hi ha al servei és fruit de la formació constant que fan les professionals i de la seva actitud compromesa i activa. M’hagués agradat poder fer més reunions de grup per discutir casos, perquè he pogut veure com es treballa amb la pràctica interdisciplinària. El fet de posar de manifest un cas, amb altres professionals, dóna lloc a més diversitat i que els casos no quedin estancats o bloquejats.

Poder conèixer professionals d’aquest servei m’ha ajudat a aclarir el meu propi marc de referència, per tant, valoro positivament haver conegut el marc sistèmic que treballa amb tot el nucli familiar i que té en compte la comunicació i les interaccions que entre ells es generen.

En les pràctiques s’ha treballat amb els menors diferents aspectes emocionals per ajudar-los en el seu desenvolupament.

Considero que l’actual societat no disposa d’una educació emocional i que es produeixen necessitats relacionades amb les emocions. No ens han ensenyat a gestionar les emocions i aquestes ens ajuden o dificulten en la presa de decisions i en la construcció de la nostra vida.

Aquest pràcticum també m’ha aportat respecte envers les persones que necessiten el nostre ajut, no només en l’aspecte de la protecció de dades que tot psicòleg ha de respectar, sinó en l’ètica del professional que ha de practicar l’empatia i no pas jutjar.

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies