Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


JUNY 2010 - PROTECCIÓ CIVIL PRESENTA LES NOVETATS DEL PLA INFOCAT

La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) va presentar el dia 9 de juny, el Pla Especial d’Emergències per Incendis Forestals a Catalunya (INFOCAT) als ajuntaments de les comarques gironines i del Camp de Tarragona. En els propers dies s'anirà fent per demarcacions per tal de presentar-lo arreu de Catalunya. Hi participen representants dels col·lectius de bombers, mossos d’esquadra, agents rurals i SEM.

La DGPC presenta cada any als alcaldes, màximes autoritats en Protecció Civil als municipis, les novetats que afecten a l’INFOCAT. Enguany, la revisió del Pla INFOCAT s’ha centrat, sobretot, en millores en la part operativa. En aquest sentit, s’intensificarà la comunicació entre els diferents grups que hi participen, incrementant el coneixement que té, cada un, de la planificació dels altres, posant en comú els diferents Plans d’Actuació, per tal de millorar la coordinació en cas d’incendi forestal.

S’està treballant en habilitar la xarxa de comunicacions RESCAT, uns canals de comunicació que entrarien en funcionament en el moment de l’actuació dels grups i que deixarien de ser operatius un cop finalitzada l’emergència. Aquest sistema servirà perquè els grups que siguin en l’emergència utilitzin un mateix canal i, per tant, tothom sàpiga en cada moment com està la situació. Aquesta és una demanda generalitzada dels municipis.

Per últim, s’està maquetant una guia dirigida als habitants de les urbanitzacions, cases de pagès i nuclis de població aïllada, amb consells per fer que els habitatges augmentin la seva resistència envers el foc. Aquesta guia repassa els aspectes més destacats de la normativa actual vigent: franges de protecció, hidrants, accessos, etc. A part de donar consells, es pretén que la població tingui una percepció del risc correcte a partir d’uns coneixements adequats.

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies