Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


JUNY 2010 - GRUP PSICOTERAPEUTIC DE DONES A PALAFRUGELL

L’Àrea d’Atenció a la Família del Consell Comarcal del Baix Empordà, conjuntament amb els Serveis Socials i els Espai Dona de Palafrugell, ha portat a terme un grup psicoterapèutic per dones que han patit algun tipus de violència de gènere. Hi han participat 10 dones en 9 sessions setmanals del 17 de març fins el 19 de maig.

L’objectiu ha estat, fonamentalment, donar les eines necessàries a les dones per tal de millorar la seva qualitat de vida tant psíquica com social.

Les dinàmiques generades han ajudat a identificar i trencar els cercles de la violència de gènere i patrons de conducta poc útils.  S’han fet evidents els diferents tipus de violència, mites i estereotips sobre el gènere, l’amor, la parella i la violència simbòlica a la que ens exposa contínuament la societat.

Tot això s’ha fet a través d’exercicis amb els quals les dones han après nous continguts com centrar la mirada sobre el seu benestar, creant un ambient que els ha donat seguretat. El treball s’ha plantejat com si es tractés d’un viatge, on les dones s’han sentit propietàries del seu futur,  decidint què volen i què no, fent-se responsables dels seus SIS I NOS, dels seus silencis, dels seus crits i podent decidir què els aporta benefici i que no.

La riquesa del grup s’ha generat en la mateixa dinàmica i interacció entre les dones i ha permès aprofundir en temes relacionats amb la violència, que d’altre manera no hagués estat  possible. També s’ha aconseguit que les dones creessin xarxa social i aprenguessin a cuidar-se i deixar-se cuidar.

Els objectius del grup s’han assolit amb èxit i la valoració de les dones ha estat tant positiva que a moltes d’elles els agradaria poder continuar profunditzant en alguns dels temes. Amb tot el que és més important és que han après a mirar-se, a fer-se respectar i a conèixer quines són les seves necessitats emocionals.

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies