Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


Febrer 2010 - L’Escola del Consum de Catalunya s’instal·la per segona vegada el Baix Empordà amb el 100% dels tallers reservats

Jordi Anguera, director de l’Agència Catalana del Consum, Àngel Planas, vicepresident primer del Consell Comarcal del Baix Empordà i Joan Aliu, regidor d’Educació i Vila Educadora, han inaugurat a Palafrugell la seu itinerant de l’Escola del Consum de Catalunya que compta amb la col·laboració del Consell Comarcal i de l’Ajuntament.

L’Escola tindrà la seu a Palafrugell fins el dia 26 de febrer. Durant aquests dies, un total de 473 alumnes d’educació primària i secundària de la comarca participaran en tallers sobre educació del consum. Aquesta és la segona vegada que l’Escola del Consum de Catalunya visita el Baix Empordà. El primer cop va ser el curs escolar 2006-2007.

El director de l’Agència Catalana del Consum ha destacat la importància de l’educació del consum en la societat actual i ha explicat que els tallers tenen per objectiu facilitar als joves un sentit crític i responsable, adquirint eines per establir el seu propi model de manera activa, reflexiva i autònoma, ja sigui per la compra d’uns texans, l’ús del telèfon mòbil, o la influència de la publicitat.

Aquests tallers també permeten adquirir als joves coneixements bàsics sobre els seus deures i drets com a consumidors i la manera d’exercir-los. Segons Planas, les activitats d’educació del consum com la que s’ha presentat avui, són molt positives perquè fomenten una major consciència i responsabilitat. També ha comentat que tothom s’ha sentit alguna vegada enganyat i impotent davant de l’actuació de determinades empreses i que tot plegat repercuteix en una major utilització dels serveis públics d’atenció a les persones consumidores i usuàries, en aquest cas de l’oficina comarcal i ha animat als ajuntaments a potenciar aquests serveis amb fórmules de col·laboració.

També ha comentat que l’any 2009 l’Oficina Comarcal d’Informació al Consumidor al Consell, ha atès 1.458 usuaris entre consultes, reclamacions i denúncies. Això representa un increment del 43,65 % respecte el 2008.


Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies