Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


Octubre 2009 - ELS VISITANTS VALOREN MOLT POSITIVAMENT LES OFICINES DE TURISME DEL BAIX EMPORDÀ

Aquest estudi, realitzat a partir de més de 1600 enquestes obtingudes a les oficines de turisme del Baix Empordà durant l’any 2008,  indica que el perfil del visitant respon a edats diverses, tot i que es concentra entre 30 i 49 anys, d’ambdós sexes i de procedència variada. Destaquen  els visitants catalans, francesos i també de la resta de l’estat espanyol.

 

L’estudi també aporta altres dades interessants com que més d’un 40% dels visitants ha conegut el Baix Empordà per recomanació d’altres persones, mentre que un 20% ho ha fet  gràcies a Internet.

 

Així mateix, quasi un 50% dels enquestats afirmen que és la primera vegada que venen a la comarca. I un 25% manifesten que venen cada any.

 

Pel que fa a l’allotjament, la gran majoria dels enquestats s’allotgen a la comarca del Baix Empordà, especialment al lloc on han realitzat l’enquesta.  I el tipus d’allotjament es distribueix bàsicament en hotel, apartament turístic o apartament en propietat.

 

La mitjana de l’estada s’acosta als 9 dies, malgrat que quasi la meitat dels enquestats manifesten que la seva estada al Baix Empordà és entre 2 i 7 dies.

 

En quan als motius per venir al Baix Empordà, els recursos naturals, el paisatge i les platges en són els principals. El preu, en canvi, és el motiu valorat més negativament.

 

El visitants que han realitzat l’enquesta valoren positivament l’oferta turística de la comarca, així com els municipis on han realitzat l’enquesta. Alguns aspectes que obtenen una major valoració són, al marge de les platges, de l’entorn i el paisatge, les oficines de turisme, tant en la quantitat com en l’especialització de la informació que reben. L’allotjament, la restauració, les instal·lacions i equipaments, la seguretat, l’atenció i professionalitat o la conservació i la neteja són també aspectes ben valorats. Per contra, el preu, el soroll o el comerç obtenen una menor puntuació.

 

Des del Consell Comarcal, i mitjançant la Comissió Turística, s’impulsa i es porta a terme aquest estudi anual per tal de valorar qualitativament la demanda turística del Baix Empordà, en aquest cas, a través de les oficines de turisme.

 

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies