Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


Juliol 2009 -NOU SERVEI DE RECOLLIDA D’ENVASOS PORTA PER PORTA A BEGUR I LES PLATGES DE PALAFRUGELL, TORROELLA DE MONTGRÍ I L’ESTARTIT

Aquest estiu el Consell Comarcal del Baix Empordà, juntament amb els ajuntaments de Palafrugell i Torroella de Montgrí ha implantat un nou servei de recollida selectiva d’envasos lleugers als establiments comercials d’aquests municipis.

Fa 9 anys que des del Consell Comarcal del Baix Empordà, es va iniciar la recollida de cartró al comerç porta per porta en les zones comercials de diversos municipis de la comarca. Més tard, el 2003, es va seguir amb la recollida del vidre directament a restaurants, bars i discoteques amb contenidors petits. 

La fracció orgànica es recull de forma personalitzada als grans productors, per tant només quedava aplicar la recollida, amb el sistema de porta a porta al comerç, als envasos.  L’any passat es va iniciar a Begur com a prova pilot.

Aquest sistema, permet recollir en horaris determinats els residus de forma seleccionada, evitant que es col·lapsin els contenidors del carrer, i per tant donant un millor servei i imatge de neteja als municipis.

Els envasos lleugers, que van als contenidors grocs,  són la fracció que més volum ocupa.  S’ha repartit als comerciants i restauradors bosses de gran volum de color groc i adhesius identificatius per si utilitzen altres tipus de bosses.

La recollida es fa dos dies per setmana a: el centre de Begur, Sa Riera, Sa Tuna, Calella de Palafrugell, LLafranc, Tamariu, l’Estartit i al passeig Catalunya de Torroella de Montgrí.

A principis de juliol ja es recollien unes 200 bosses d’envasos lleugers per dia de servei, això vol dir uns 30 m3 en volum, que pesen una tona.

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies