Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


Juliol 2009 - EL COMPOSTATGE CASOLÀ REDUEIX LA QUANTITAT DE TONES GENERADES ALS MUNICIPIS DEL BAIX EMPORDÀ

Ja sumen 750, els compostaires al Baix Empordà usuaris del servei d’assessorament del Consell Comarcal del Baix Empordà.

A finals de l’any 2006, el Consell Comarcal del Baix Empordà va iniciar el projecte d’impulsar l’autocompostatge a les llars de la comarca, tant en les zones més rurals com en les segones residències. I en aquests darrers mesos i com a prova pilot s’han instal·lat compostadors en restaurants, on es composta la restes del jardí amb les restes vegetals de la cuina.

L’objectiu del projecte és doble, per un costat aprofitar les restes de menjar i les de jardineria per a l’obtenció de compost per adobar el propi jardí o hort  i  per l’altre banda, reduir la quantitat de residus que van a parar a l’abocador.

Amb menys de dos anys s’han apuntat 750 ciutadans dels 32 municipis adherits al servei que ofereix el Consell Comarcal.

El servei d’assessorament consisteix en el lliurament d’un compostador, previ pagament d’una fiança, i d’un seguiment fins a l’obtenció del primer compost, tant amb visites com amb assessorament telefònic o per correu electrònic.

Els resultats del projecte ja s’han notat en el total de les tones generades de la majoria d’ajuntaments adherits al projecte, ja que han disminuït a raó d’aproximadament una tona per cada compostaire.

Per tal de fer-ne difusió, com a punt de debat i assessorar als ciutadans s’ha creat el grup al facebook : Compostaires del Baix Empordà

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies