Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


Gener 2008 - 10.000 TONES DE RESIDUS RECUPERATS AL BAIX EMPORDÀ EL 2007
S’han recuperat  4.333 tones de vidre . En pes és la fracció que més s’ha recollit.
Quant a envasos de plàstic, llaunes i brics, s’ha incrementat respecte de l’any anterior per l’ampliació del servei de recollida amb contenidors de 1.100 litres a diverses poblacions de la comarca. Aquest nou sistema facilita la participació perquè el ciutadà el té més  proper.
El paper també s’ha incrementat per l’ampliació del servei porta a porta als comerços de Torroella de Montgrí i l’Estartit. La de contenidors de grans dimensions s’ha estabilitzat.
Pel que fa a la fracció orgànica, s’ha recollit un total de 1.040 t, més del doble que l’any  anterior, i amb una qualitat excel·lent en el darrer trimestre. Aquest és el segon any que el Consell Comarcal del Baix Empordà presta aquest servei amb un abast de 19 municipis a la comarca.
S’ha apostat també pel compostatge casolà i ja són 400 persones a la comarca a qui s’ha proporcionat un compostador i s’ha assessorat per reciclar les restes orgàniques i de jardí a casa.
Aconseguir incrementar en un 20% la recollida selectiva és una dada molt positiva tenint en compte que la generació de residus a la comarca del Baix Empordà ja fa dos anys que ja no creix.
Comparant els darrers dos anys, la quantitat de residus que han anat a abocador s’ha  mantingut. Els mesos d’estiu hi va haver un descens de fins al 4% a causa d’una menor activitat turística.
Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies