Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


Juliol 2007 - MESURES PER DISMINUIR LA CONTAMINACIÓ LUMÍNICA
El Consell Comarcal del Baix Empordà va sol·licitar un ajut al Departament de Medi Ambient i Habitatge per a la redacció de plans municipals d’adequació de la il·luminació exterior  que li ha estat atorgat per un import de 30.000 €.
Aquests plans municipals tenen per objectiu concretar el programa d’actuacions per tal que l’enllumenat públic i la il·luminació exterior de titularitat privada (rètols de comerços, etc.) , s’adeqüi a la Llei 6/2001 d’ordenació ambiental de l’enllumenat per a la protecció del medi nocturn.
L’emissió de flux lluminós en intensitats, direccions o horaris innecessaris és el que provoca la contaminació lluminosa. Freqüentment la detectem com la brillantor del cel produïda per la mala qualitat de l’enllumenat exterior, tant públic com privat.
Les conseqüències més destacables són l’agressió al fràgil ecosistema nocturn, el malbaratament de recursos energètics i de diners, i la pèrdua del cel estelat, declarat per la UNESCO patrimoni de la Humanitat. Les mesures per disminuir la contaminació lumínica es basen en il·luminar de dalt a baix, fer-ho amb làmpades de baix consum i que no usin mercuri ni metalls pesats, emprar les potències adequades per a no enlluernar ni crear zones amb ombres massa fosques, i apantallar i orientar bé els focus per a evitar llençar llum al cel.
Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies