Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


Juliol 2007 - RECONEIXEMENT A LA FIGURA PROFESSIONAL DEL/LA TREBALLADOR/A FAMILIAR
Un dels objectius de l’Àrea d’Acció  Social i Ciutadania del Consell Comarcal és el de  millorar la qualitat de vida de tots habitants de la comarca.
Entre els diferents professionals de l’àrea que treballen per aconseguir aquesta finalitat, volem destacar la figura del/la treballador/a familiar.
El treball familiar (o atenció domiciliària) es defineix com un servei organitzat, polivalent i social, prestat per professionals qualificats, que ofereix atenció a persones i famílies en el seu domicili quan per raons físiques, psíquiques o socials no poden realitzar les activitats de la vida quotidiana en condicions satisfactòries, per millorar així la seva qualitat de vida.
El grup majoritari que rep aquesta atenció és la gent gran, no obstant  cal tenir present que gent amb dependència n’hi ha de totes les edats.
El/la treballador/a familiar exerceix una sèrie de funcions relacionades amb l’atenció personal, l’ajuda a la llar i el suport en la relació amb l’entorn, des d’un vessant preventiu, assistencial i educatiu.
L’atenció domiciliaria és un treball complex que exigeix un alt grau responsabilitat, serietat i respecte. Les treballadores i treballadors familiars exerceixen la digna tasca d’ajudar persones amb dependència a millorar la seva qualitat de vida, per fer que la persona pugui estar el màxim de temps possible al seu domicili i retardar així el seu ingrés en residències o centres hospitalaris.
Així doncs, des del Consell Comarcal volem expressar el nostre reconeixement cap a aquesta professió i a totes les persones que l’exerceixen.
Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies