Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


Juny 2007 - Voluntaris per la Llengua - activitats
El dia 29 de març, el Consorci per a la Normalització Lingüística va iniciar novament la campanya Voluntaris per la Llengua a la Bisbal. Aquesta ha estat la quarta edició d’aquesta campanya a la nostra població i, any rere any, hem vist com anava augmentant el nombre de participants. Dels 11 del primer any, hem passat als 47 d’enguany, 19 parelles i 3 trios.
Voluntaris per la llengua és un projecte que té per objectiu posar en contacte persones que vulguin destinar una hora a la setmana a conversar amb persones que aprenen català i que necessiten reforçar la fluïdesa a l’hora de parlar. A part de do-nar la possibilitat de practicar la llengua, també ajudem els aprenents a superar la inseguretat que provoca l’aprenentatge d’una nova llengua.
Aquest any, hem augmentat les activitats relacionades amb la campanya Voluntaris per la Llengua. Per primera vegada, hem organitzat activitats per tal que els aprenents poguessin conèixer millor l’entorn on viuen. Per a això, hem comptat amb la inestimable col·laboració de Jordi Frigola Arpa, historiador local, que es va oferir a fer itineraris per la Bisbal per als participants a la campanya. El primer itinerari va tenir lloc el dissabte 26 de maig, a les cinc de la tarda, i vam visitar les Voltes i el passeig Marimon Asprer i en vam escoltar la història. Coincidint amb l’Aplec de la Sardana, el dia 10 de juny, es va fer la segona visita guiada, aquesta vegada pel barri antic de la Bisbal, que va acabar a l’esplèndid castell medieval de la Bisbal.
Tenint en compte l’èxit d’aquesta iniciativa, de ben segur que la repetirem en les properes edicions de la campanya.
El dia 12 de juliol està previst fer la sessió de cloenda de l’edició Voluntaris per la Llengua 2007, en la qual voldrem agrair la participació dels voluntaris i aprenents i fer una valoració global de com ha anat la campanya.
Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat