Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


Març 2007 - III Jornada de conciliació de la vida laboral i familiar
El Baix Empordà és una comarca amb un alt potencial empresarial, gràcies, en gran mesura, a la tradició emprenedora en el sector serveis.  Cal fer front a la globalització i la competitivitat potenciant els recursos humans de les empreses, promovent noves fórmules d’organització del treball per tal de fer compatible la vida personal i laboral, incidint especialment en el col·lectiu de dones.
La conciliació és una estratègia clau per a la gestió dels recursos humans a les empreses que millora la satisfacció i la motivació laboral del personal, incidint en la seva productivitat, el seu rendiment i el seu compromís amb l’empresa. Alhora, reverteix de forma directa sobre la qualitat de vida dels treballadors, ja que en millora la seva salut laboral, disminuint l’estrès i els nivells d’ansietat.
Per incidir efectivament en la conciliació de la vida familiar i laboral cal intervenir de forma transversal i coordinada des de diferents àmbits: el privat, el productiu, el social i el polític. En definitiva, cal implicar les persones, les administracions, els agents socials i les empreses.
Per això, des de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà s’ha organitzat aquesta jornada, per tal de donar a conèixer al sector empresarial, als tècnics, als polítics i al públic en general què vol dir conciliació; la normativa del Departament de Treball; la visió des de la inversió que suposa el capital humà; les diferents mesures que es poden aplicar i que moltes vegades suposen únicament una petita reorganització dins de les empreses, i altres aspectes importants que puguin aportar informació clara i pràctica a tots els implicats en la conciliació.
Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat