Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


Gener 2007 - Catàlegs de masies i cases rurals de Monells i de Sant Sadurní de l’Heura

Una de les tasques principals que l’Àrea duu a terme és la redacció dels documents que recullen totes les edificacions si-tuades en sòl no urbanitzable dels municipis de la comarca. En el curs de l’any 2006 es van redactar els catàlegs dels nuclis de Monells i de Sant Sadurní de l’Heura, dins el terme municipal de Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura.
El document, que preveu de forma detallada les possibles intervencions d’aquests edificis, es divideix en un breu inventari i en un conjunt de fitxes de cadascun dels masos del terme municipal, que a la vegada es classifiquen en quatre grups en funció del seu valor arquitectònic, històric o paisatgístic.
Es tenen en compte altres factors com l’estat de conservació o l’existència de volums afegits posteriorment. En el catàleg de Mo-nells es recullen 49 edificacions de les quals 13 es cataloguen com a masies d’interès. En el de Sant Sadurní de l’Heura hi consten 80 edificacions, d’aquestes 60 són masies o cases rurals.

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies