Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


Octubre de 2006 - Dos municipis del Baix Empordà, Ullà i Santa Cristina d’Aro, guanyen el Premi d’Innovació Democràtica de la Generalitat de Catalunya
El premi, atorgat pel Departament de Relacions Institucionals i Participació, reconeix les pràctiques més innovadores dutes a terme per diferents municipis de Catalunya en matèria de participació ciutadana, millora de la qualitat democràtica i dels processos de presa de decisions polítiques. El jurat del Premi estava format per catedràtics, professors i experts en participació ciutadana, de diferents universitats i institucions que treballen en aquestes temàtiques i pel mateix Departament de Relacions Institucionals i Participació.
L’acte va ser presidit pel conseller de Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, juntament el director general de Participació Ciutadana,  Joaquim Brugué en un acte celebrat al Palau de la Generalitat el dia 10 d’octubre a les 11 del matí.
Ullà va guanyar el primer premi entre tots els municipis catalans de menys de 1.000 habitants i Santa Cristina d’Aro el dels que en tenen entre 1.001 i 5.000 habitants.
Ullà va guanyar el Premi pel projecte de participació ciutadana, “Ullà pren la iniciativa”. Es va iniciar el 2005 i encara segueix vigent. L’acció més important ha estat la creació i dinamització de la Taula de ciutadania, concebuda com a espai de debat, proposta i coordinació de tots els agents socials i polítics del poble, de la qual han sortit diverses i potents iniciatives de caràcter social. En el marc del projecte general, també s’han iniciat processos participatius més específics, com per exemple els diferents consells d’infants i joves celebrats i el de la tria del nom del futur Centre Cívic del poble.
Pel que fa a Santa Cristina d’Aro va ser guardonada per la seva experiència en relació als pressupostos participatius. Aquest projecte ha permès que cada vegada, un percentatge més elevat de les partides del pressupost sigui fruit, directament o indirectament, de les aportacions i suggeriments dels mateixos ciutadans. El procés es regula mitjançant reunions periòdiques, entre representants municipals i dels ciutadans, amb l’objectiu d’obrir-se a noves propostes i establir un control sobre el grau de compliment dels compromisos adquirits pel Govern local.
Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies