Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


Setembre 2006 - Mòduls formatius d’ajudant de cuina per a dones a Santa Cristina d’Aro i a Platja d’Aro

Després dels cursos que es varen fer a Sant Feliu de Guíxols i a la Bisbal d’Empordà a principis d’any, se’n faran dos més a Santa Cristina d’Aro i a Platja d’Aro. Una trentena de dones rebran formació de cuina bàsica per tal que els sigui més fàcil trobar feina. Aprendran a elaborar les bases dels plats, les receptes tradicionals i els conceptes bàsics d’organització i producció a la cuina.

Els mòduls organitzats, per l’Àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal del Baix Empordà, en el marc del Pacte Territorial per a l’Ocupació de les comarques de Girona, es desenvoluparan cadascun d’ells durant deu dies a cuines d’hotels d’ambdues poblacions. L’horari escollit ha estat pensat perquè les dones interessades  puguin conciliar la  vida personal i la seva formació professional.
Aquesta iniciativa pretén donar resposta a dos reptes: fomentar l’aplicació de mesures de conciliació de la vida personal i laboral que permeti la incorporació de les dones al mercat de treball i promou la formació específica per combatre la manca de mà d’obra qualificada que darrerament s’observa en el sector turístic.
El mòdul serà impartit pels professionals de l’Aula Gastronòmica de l’Empordà, tenint en compte les competències específiques que cal que assoleixin les persones que participen en el curs, per tal que en finalitzar-lo tinguin els coneixements bàsics necessaris per poder començar a treballar. Les participants seran seleccionades d’entre les persones interessades que assisteixen al Club de la Feina i/o als serveis de Benestar i Família de les diferents localitats.
D’altra banda, les dones que participin en el curs entraran a formar part de la borsa de treball de la Unió d’Associacions d’Hosta-leria de la Costa Brava Centre, Grup Costa Brava Centre. En aquest sentit, des de la gerència del Grup, s’assumeix el compromís de tenir en compte aquestes persones a l’hora d’oferir-los un lloc de treball, aplicant mesures de conciliació de la vida personal i laboral.

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat