Consell Comarcal del Baix Empordà Accés ràpid a les àrees del Consell Comarcal
Inici

JOCS EMPORION 2018

 

BENVINGUTS A LA V EDICIÓ DELS JOCS EMPORION

Quan es compleix més d’un quart de segle de l’arribada de la torxa olímpica a Empúries, els Jocs Emporion s’erigeixen com el principal esdeveniment esportiu gironí que rememora aquella efemèride. Des de fa cinc anys, cada primavera, els Jocs recullen l’esperit olímpic i el porten a una comarca perquè s’hi duguin a terme les finals territorials dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya.

Aquesta comesa està impulsada per la Diputació de Girona i la Representació Territorial de l’Esport de la Generalitat a Girona, que cada nova edició deleguen l’organització dels Jocs a un consell esportiu diferent. Enguany, el Consell Esportiu del Gironès és l’encarregat de recollir el relleu olímpic i fer-lo a mans dels cinc mil escolars que hi participaran.

Els Jocs, que es faran els dies 17, 18, 19 i 20 de maig a Girona i Salt, tenen com a objectiu principal promoure la pràctica esportiva i formar els joves en els valors de l’esport. Com cada any, es premiarà els que obtinguin els millors resultats però també es guardonarà els que mostrin un comportament més cívic. I és que els Jocs Emporion consideren que competir és important però que ho és molt més fer-ho promovent valors com el joc net, la companyonia i el respecte per l’altre.

És per aquest motiu que, cada any, els Jocs inclouen la gala Valors en Acció, un acte que reconeix els esportistes i els equips que més han destacat per actuacions positives i joc net (fair play) dins i fora el terreny de joc al llarg de la temporada. Els premiats reben els reconeixements acompanyats dels seus familiars i entrenadors.

Els Jocs també inclouen una oferta d’activitats destinada a la gent gran i a persones amb discapacitat intel·lectual, així com a universitaris. A més, incorporen una conferència sobre educació i valors olímpics, en què reconeguts investigadors i referents del món esportiu posen en relleu l’essència dels valors olímpics i aporten a mestres, professors, estudiants i tècnics recursos perquè els puguin aplicar en l’àmbit de I’educació.

En conjunt, es tracta d’un esdeveniment ampli i complet, que un any més tindrà lloc a casa nostra perquè la societat en general i els més joves en particular s’impregnin de l’esperit olímpic, dels valors que propugna l’esport, i prenguin consciència dels beneficis de la pràctica esportiva i dels hàbits saludables.

Tant si sou joves participants, com entrenadors o mares i pares, us agraïm que en formeu part i desitgem que en gaudiu.

Sigueu benvinguts!

 

Per més informació: Jocs Emporion 2018

 #JocsEmporion

Documents adjunts
ESPORTS Generalitat de Catalunya Secretaria General de l'Esport Diputacio de Girona Unió de Consells Esportius de Catalunya Observatori de l'Esport
Consell Esportiu del Baix Empordà - Pl. Joan Carreras i Dagas, 4 baixos. Edifici Niubo II - 17100 La Bisbal d’Empordà
972 643 207 - esports@baixemporda.cat - Nota legal

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies