Consell Comarcal del Baix Empordà Accés ràpid a les àrees del Consell Comarcal
  imatge capcelera
PRESENTACIÓ
INFORMACIÓ I ASSESORAMENT
AJUTS I SUBVENCIONS
ASSOCIACIONISME
RECURSOS
ACTES I ACTIVITATS
BONES PRÀCTIQUES
IGUALTAT D'OPORTUNITATS
ESPAI DONA
NOTÍCIES
CONTACTE

Consell Comarcal del Baix Empordà

PLA COMARCAL DE PROMOCIÓ DE POLÍTIQUES D'IGUALTAT

La Llei orgànica 3/2007, per a la integració de la igualtat d'oportunitats entre homes i dones en l'àmbit laboral mitjançant l'elaboració i implantació d'un pla d'igualtat, és una obligació per a totes les empreses de més de dos-cents cinquanta treballadors.

El Ple Consell Comarcal del Baix Empordà va aprovar el 25 de juliol de 2005 el Pla de promoció de polítiques d'igualtat per al període 2005-2007.

En el Pla es preveia la participació dels ajuntaments, atès que per treballar per  la plena igualtat entre les dones i els homes de la nostra comarca cal la complicitat entre totes les parts implicades per fer realitat aquest fet: administració, associacions, agents social i ciutadania.

Durant aquest temps, el Pla de promoció de polítiques d'igualtat del Consell Comarcal ha esdevingut un instrument que ha facilitat la relació i el treball coordinat entre diferents àrees i serveis del mateix Consell Comarcal i, fruit d'aquest treball transversal, s'han desenvolupat accions, amb diferents eixos de treball, amb l'objectiu de poder millorar i la situació de les dones de la comarca des d'una perspectiva integral.

També ha permès la col·laboració entre diferents administracions, el contacte amb la ciutadania a través de les associacions i la col·laboració amb agents socials.

Inicialment les actuacions que es van prioritzar van ser per a la prevenció i atenció a dones víctimes de violència i el Pla estava encapçalat per l'Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal. Va ser a la primavera del 2007 quan es va decidir participar a la convocatòria pública per a la concessió de subvencions a ens locals per finançar les despeses derivades de l'elaboració, implementació o desenvolupament de polítiques de dones durant l'any 2007, presentant un projecte per a la creació d'un Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD).

En aquests moments, al Consell Comarcal, amb la creació del SIAD, sí que hi ha un servei que entre d'altres té un paper estratègic com a vertebrador de les polítiques de gènere i igualtat que s'impulsen des del Consell Comarcal i en la planificació de les polítiques locals de gènere.

El Servei és un recurs que ofereix a totes les dones de la comarca informació, formació i assessorament en tots aquells temes d'interès per a les dones i que facilitarà el seu accés a diferents recursos del territori.

Així doncs, la creació  del Servei  d'Informació i Atenció a les Dones ens està permetent millorar l'atenció integral a les dones de la comarca i ens està facilitant la planificació i execució de les accions impulsades des del Pla del Consell Comarcal.

És un element actiu  que ens permet establir contactes, cooperació i col·laboració amb diferents entitats, administracions i professionals implicats en el desenvolupament d'accions per a promoure la igualtat d'oportunitats tant de la comarca com de fora.

Des de la posada en funcionament del SIAD, el darrer trimestre de 2007, una de les seves funcions ha estat ordenar i coordinar les diferents activitats desenvolupades des de diferents àrees i serveis del Consell per la implementació del Pla.ACTUALITAT
Xerrada col•loqui “COM AFECTA LA NUTRICIÓ A PERSONES AMB FIBROMIÀLGIA”
separador
El Baix Empordà diu NO a la violència masclista
separador
L’Institut Català de les Dones en motiu de la commemoració del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones impulsa el Concurs de microrelats
separador
Reunió de la coordinadora territorial de l’ICD a Girona i les coordinadores dels Serveis d’Informació i Atenció a les Dones
separador
ESPAI DE DEBAT - SANTA CRISTINA D'ARO
separador
Pl. Joan Carreras i Dagas, 4-5, bxs. 17100 La Bisbal d'Empordà / Tel. 972 64 23 10 - Fax 972 64 55 75 / siad@baixemporda.cat
Disseny Web Comunicatek