Consell Comarcal del Baix Empordà Accés ràpid a les àrees del Consell Comarcal
Inici

Onades de tramuntana farcides, recepta guanyadora del Fem bullir l’Olla 2015.

Fem bullir l’Olla 2015, concurs de cuina de l’Empordà per a joves estudiants.

 La recepta Onades de tramuntana farcides realitzada per Ignasi Cros i Carme Teixidor de l’Escola Agrària Empordà ha guanyat el premi Recepta 2015 del concurs de cuina de l’Empordà per a estudiants Fem Bullir l’Olla.

Aquests premiats juntament amb els del Dolç 2015, i la Recepta més popular 2015 realitzaran pràctiques en els restaurants Bo.Tic, Casamar i Els Tinars. Així com un lot de productes Marca de Garantia Productes de l’Empordà.

El Dolç 2015 del Fem bullir l’olla és Timbal de poma i botifarra dolça realitzada  per Jordi Condal i Albert Sanjuan de l’INS Baix Empordà.

El premi a la Recepta més popular 2015 ha sigut pel plat Arròs internacional realitzada per Youness Yandouz, Teo Riembau i Jabir Moukaddim del curs Joves per l’Ocupació del Consell Comarcal del Baix Empordà. Han 293 interaccions al https://www.facebook.com/cuinadelemporda. L’abast total d’aquest premi ha sigut de 17.000 persones, la majoria gent jove.

De les 60 receptes amb productes agroalimentaris de l’Empordà rebudes, sis grups han realitzat les seves creacions en directe a la cuina formativa de l’INS Baix Empordà davant del jurant expert presidit pel periodista gastronòmic Salvador Garcia-Arbós.

La finalitat dels concurs de cuina per a estudiants Fem bullir l’olla 2015 organitzar pel Consell Comarcal del Baix Empordà és fomentar la cuina de l’Empordà entre els estudiants de gastronomia i agroalimentària, els nostres futurs professionals, en paraules de la Vicepresidenta Dolors Padilla.

Els finalistes del Fem bullir l'olla 2015 són:

a) Mar i muntanya amb fesolets (Walid i Isaac, PFI Guíxols Vall d’Aro)
b) Cua de rap farcida amb gambes (Oussama i Andrés, PFI Palafrugell Palamós)
c) Onades de tramuntana farcides (Irene i Meritxell, Escola Agrària Empordà)
d) Timbal de gambes i peus de porc (David i Jordi, INS Baix Empordà)
e) Timbal de poma i botifarra dolça (Jordi i Albert, INS Baix Empordà)
f) Poma de cor dolç amb salsa tofee (Tamara i Dídac, JPO CC Baix Empordà)

Les 6 receptes seleccionades hauran de realitzar en directe la seva recepta la tarda del 17 de març a la cuina de l’IES Baix Empordà de Palafrugell davant un jurat expert. Es poden veure les receptes a https://www.facebook.com/cuinadelemporda

El sector gastronòmic i agroalimentari de la comarca s'ha implicat totalment en el concurs. Ja sigui formant part del jurat o bé col·laborant amb els premis. Com ara pràctiques en els restaurants Bo.TIC, Casamar i Els Tinars (tots ells amb una Estrella Michelin). Així com un lot de productes de Marca de Garantia de l’Empordà, realitzar un curs gratuït a l'Aula Gastronòmica o bé el taller cuina marinera tradicionala l'Espai del Peix de Palamós.

El jurat presidit pel periodista gastronòmic Salvador Garcia-Arbós i composat per Toni Izquierdo xef del Restaurant Mas dels Arcs en representació de la Cuina de l'Empordanet, Toni Cabrera, xef del Restaurant Alba de l’Estartit en representació de l'Estació Nàutica de l'Estartit, així com Manel Marcè de (Formatges Mas Marcè em representació d'Unió de Pagesos, l’Aleix Perearnau coordinador tècnic de JARC Girona i en Josep Clausell de l’Arròs Moli de Pals en representació de Marca de Garantia Productes de l’Empordà.

Gràcies a la col·laboració amb l’Amical Wikipèdia les receptes i les fotografies seran accessibles per tothom a la galeria d’imatges de la Viquipèdia i al llibre de cuina catalana de Viquillibres.


Cuina de l'Empordà CCBE - Pl. Joan Carreras i Dagas, 4-6 - 17100 La Bisbal d’Empordà - Tel. 972 64 23 10 - cuinadelemporda@baixemporda.cat - Nota legal
Gestor web Comunicatek
Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies