Consell Comarcal del Baix Empordà Accés ràpid a les àrees del Consell Comarcal
Inici

Documental El territori al plat

El documental El territori al plat és un bon exemple per explicar la incidència de la cuina de l'Empordà a la comarca. Per aquest motiu hem iniciat contactes amb el seu realitzador, l'empordanès Antoni Martí.

 

El territori al plat 

El territori el plat és un documental realitzat el 2010 per Antoni Martí que fa un seguiment de quatre personatges del món rural de l'Empordà per acostar el procés dels aliments des del seu origen fins a la seva fi. El recorregut serveix per redescobrir el producte de quilòmetre zero i tots aquells que se’n deriven, i recorda que els aliments no només són imprescindibles, sinó que formen part de la nostra història, paisatge i caràcter. Tanmateix,  en un món globalitzat com l’actual, on l’exportació és el pa de cada dia, el sector primari cada cop té més dificultats per subsistir i reflexiona sobre què passaria amb la identitat gastronòmica, paisatgística i cultural.

Tot i que Antoni Martí compta amb una llarga trajectòria en el món documental, aquesta és la primera coproducció que realitza amb La Vinagreta, dues germanes, Sílvia i Marina Yxart que una amb el guió i, l’altra amb l’edició, posen la seva empremta per donar un aire fresc a una producció farcida d’imatges d’arxiu del realitzador.

El documental va ser premiat com a millor Curtmetratge Documental a la 23a edició del Festival de Cinema de Girona (2011).

Fitxa Tècnica:

Direcció: Antoni Martí

Producció: Dolors Fuster

Guió: Sílvia Yxart

Música: Joan Asín i Quim Sota

Muntatge: Marina Yxart 

Protagonistes: Albert Grassot, Lluís Marsal, Víctor Insúa, Lola Puig

Dades i xifres

País: Catalunya

Data d’estrena: 23 d’octubre de 2010.

Gènere: documental

Durada: 40 minuts.

Idioma original: català

Productora:

Videoplay Serveis

La Vinagreta

 

Argument

Albert Grassot, arrossaire de Pals que practica l’agricultura ecològica, Víctor Insúa, pescador de Palamós que no vol radar, perquè prefereix l’atzar de la recompensa, Lluís Marsal, ramader de Serra de Daró que sovint es pregunta per què segueix amb aquella feina, i Lola Puig, cuinera del restaurant d’Ullastret que pràctica una cuina saludable, ecològica i de proximitat, acosten les seves vivències quotidianes, mentre parlen sobre la situació que viu el sector primari del nostre país.

Guardons:

2011: Premi al millor Curtmetratge Documental a la 23a edició del Festival de Cinema de Girona. 

Referències

http://www.diaridegirona.cat/cultura/2011/12/04/flor-recepcion-territori-al-plat-millors-curtmetratges-del-23e-festival-cinema-girona/533988.html

http://www.324.cat/noticia/1493873/girones/Una-flor-en-recepcion-i-Territori-al-plat-millors-curtmetratges-del-23e-Festival-de-Cinema-de-Girona

http://www.vilaweb.cat/acn/ultima-hora/3957883/20111204/flor-recepcion-territori-plat-millors-curtmetratges-23e-festival-cinema-girona.html

http://www.jornal.cat/noticia/33521/el-documental-el-territori-al-plat-guardonat-als-premis-girona

http://www.gironanoticies.com/notix/noticia/19182_nota.htm

http://hemeroteca.lavanguardia.com/preview/2010/11/05/pagina-12/84811781/pdf.html?search=Territori%20al%20plat

http://vinagretadisseny.wordpress.com/2014/04/29/documental-el-territori-al-plat-vi-tapa-a-la-sala/

 https://vinagretadisseny.wordpress.com/tag/el-territori-al-plat/page/2/

 

Enllaços

Fitxa: http://www.videoplay.info/fitxes/terriplatct.htm

Tràiler: https://www.youtube.com/watch?v=rjDhBznWpII

 

Cuina de l'Empordà CCBE - Pl. Joan Carreras i Dagas, 4-6 - 17100 La Bisbal d’Empordà - Tel. 972 64 23 10 - cuinadelemporda@baixemporda.cat - Nota legal
Gestor web Comunicatek
Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies