Servei de Teleassistència

La Teleassistència és un servei públic d’atenció preventiva a domicili. Permet millorar l’autonomia de les persones grans que viuen soles o passen moltes hores sense companyia. Els aporta més qualitat de vida en oferir-los seguretat, acompanyament i atenció continuada les 24 hores i els 365 dies de l’any.

Constitueix una modalitat d’atenció ininterrompuda a les persones; adaptada a les seves necessitats. Amb la tecnologia adequada, permet detectar situacions d’emergència, donar-los una resposta ràpida i garantir la comunicació permanent amb professionals de referència, efectuant-ne el seguiment fins a la seva resolució.

Destinataris

Persones en situació de risc per diferents factors: d’edat, discapacitat, fragilitat o dependència. 

Funcionament

La prestació de servei s’efectua mitjançant la connexió d’un dispositiu a la línia telefònica per connectar-la amb el Centre d’Atenció. En funció de les necessitats dels usuaris, s’ofereixen altres dispositius tecnològics de suport per evitar i/o detectar situacions de risc. L’Equip d’Intervenció Domiciliària efectua el seguiment amb diversos graus d’intensitat en funció del perfil i necessitats de les persones usuàries.

Cost i finançament

Servei públic gestionat per Dipsalut i cofinançat per les persones usuàries, els ajuntaments, els consells comarcals i el mateix Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona.

Preu

Els usuaris en funció dels trams on es situïn pagaran els següents preus (cofinançament):

Tipus usuari

   Preu

C5..................

    7,02 €

C10................

  14,04 €

La ubicació de cada beneficiari vindrà donada pel tram d’ingressos en que es troba la renda de la unitat familiar (beneficiari i cònjuge).


Sol·licitud

Les persones interessades poden adreçar-se als serveis socials del seu municipi, on es valorarà la necessitat del servei, i en cas d'assignació, es farà la sol·licitud.

 

 

 

 

 

 

 

 


Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies