Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


MARÇ 2020- EL CONSELL COMARCAL IMPULSA LA PRIMERA TAULA DE PREVENCIÓ DE MALTRACTAMENT DE LES PERSONES GRANS AL BAIX EMPORDÀ

Una trentena de professionals de l’àmbit social i de diferents institucions de la comarca es van reunir dilluns a la seu del Consell Comarcal per participar a la primera taula de prevenció davant del maltractament de les persones grans al Baix Empordà.

La trobada, organitzada per l’Àrea Bàsica de Serveis Socials, va servir perquè els professionals posessin de manifest les eines necessàries per fer una acció conjunta i transversal, en matèria de maltractament de persones grans.

L’objectiu és fer un desplegament comarcal del protocol marc per prevenir els casos de maltractament a les persones grans, fer un treball conjunt de sensibilització, prevenció, detecció, amb la col·laboració, coordinació i participació de les diferents administracions i entitats del territori.

Per la seva banda, la vicepresidenta segona del Consell Comarcal i consellera de Benestar Social, Sílvia Romero Quesada, que va assistir a la jornada, va explicar que «és una prioritat garantir la qualitat de vida de  les persones grans. A vegades les situacions de risc i de violència d’aquests col·lectius queden amagades i costen de detectar. Per això és molt important treballar en xarxa per poder millorar les eines de prevenció i sensibilització i evitar casos de maltractaments. A partir d’aquesta taula de treball, els diferents professionals d’aquest sector ens anirem reunint per prendre les mesures més adequades per fer front a aquesta situació».

De fet, des de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials del Consell, es van detectar l’any 2018, 71 casos de maltractaments a persones grans, de les quals 25 eren homes i 46 dones.

A la reunió també hi va participar la responsable del programa d’atenció a la dependència de l’Alt Empordà i membre de la Comissió de Maltractaments de Persones Grans a les comarques gironines, Glòria Pla, que va explicar la situació actual de desplegament del protocol.

 


Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies