Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


SETEMBRE 2019 - PLA PER IMPULSAR ELS POLÍGONS DEL BAIX EMPORDÀ

PLA PER IMPULSAR ELS POLÍGONS DEL BAIX EMPORDÀ

Els 36 municipis que integren el Baix Empordà disposen d’un nombre anàleg de parcs d’activitats econòmiques (PAE), uns polígons per a indústries i activitats empresarials i comercials que el Consell Comarcal vol millorar i dinamitzar amb un pla d’accions.

El nou conseller de Promoció Econòmica, Xavier Dilmé, vol definir “un document amb mesures consensuades amb els agents econòmics”, com ara les cambres de comerç de Sant Feliu i Palamós i la de Girona, i les agrupacions d’empresaris i propietaris de parcel·les que ja funcionin en alguns parcs empresarials.

La planificació tindrà com a punt de partida la diagnosi territorial de la comarca, presentada a finals de l’any passat i que dibuixava alguns punts febles de l’oferta de sòl industrial de la comarca: cap polígon supera les 50 hectàrees, una dimensió reduïda que els fa menys competitius que zones d’altres comarques gironines; o l’obstacle que la cobertura amb fibra –almenys aleshores– no arribava al 30% dels parcs empresarials, davant la mitjana del 54% de tota la demarcació.

Per Xavier Dilmé, les mesures que sortiran del debat haurien de ser “realistes i tocant de peus a terra”, però poden incidir en aspectes com ara la millora de les xarxes de telecomunicació, els accessos o detalls com ara la millora de
la senyalització i la seva homogeneïtzació. També esmentava l’opció d’estudiar eines de comercialització conjunta de sòl i naus disponibles, per abaratir costos i simplificar la promoció.

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies