Serveis de Recollida Selectiva

Àrees d’aportació de residus municipals

És el sistema bàsic de recollida selectiva establert a tots els municipis de la comarca. Durant el darrer any 2019, en els municipis del Baix Empordà que el Consell Comarcal ofereix el servei de recollida, es van recollir 1887,01 tm de matèria orgànica, 1.389,25 tm de Paper, 1.208,52 tm d’envasos i 2.138,41 tm de Vidre. Els contenidors són de gran capacitat, permetent un equilibri financer i per tant, tot el que es recull selectivament suposa un estalvi per l’ajuntament. Per tal d’aproximar els contenidors de recollida selectiva a tots els ciutadans de la comarca, i concretament als que viuen en els nuclis antics, on es té una especial cura en preservar el patrimoni històric, s’han dissenyat uns contenidors especials per minimitzar l’impacte visual.

 

Recollida porta a porta de cartró comercial i de vidre

És un servei adreçat als comerós i establiments de restauració com bars, restaurants, discoteques i bars musicals. Es cedeixen contenidors de 120 L pel vidre per tal que els deixin davant de l’establiment en els dies i horaris pactats, en el cas del cartró, en comptes de contenidors s'han de col·locar les caixes plegades i ben ordenades. D’aquesta manera, a més de facilitar el reciclatge als establiments, s’incrementa de forma important les quantitats de vidre i cartró recollit, i s’evita que els contenidors tipus iglú per a la població quedin desbordats.

En aquest darrer any 2019 les tones de vidre provinents del servei de recollida del Porta a Porta comercial ha sigut:

  • Pals amb 36,70 tm recollides.
  • La Bisbal amb 28,72 tm recollides.

Pel que fa a la recollida porta a porta de cartró, al 2019 es van recollir:

  • La Bisbal 27,74 tm.
  • Mont-ras 9,86 tm 
  • Pals: 27,88 tm
  • Ullà: 22,30 tm
  • Vall-llobrega: 8,38 tm. 


Recollida de restes vegetals als municipis

La fracció vegetal és una de les fraccions més voluminoses generada principalment en aquells municipis de caràcter rural i en aquells amb habitatges amb jardí. Juntament amb el projecte de compostatge casolà, la implantació de la seva recollida diferenciada, suposa una disminució important dels residus que van a l’abocador, tant en volum com en pes, amb el conseqüent estalvi per l’ajuntament. Actualment, són 20 municipis els quals disposen d’un total de 58 contenidors amb una recollida bimensual. Durant l’any 2019, es van recollir i compostar 1880,13 tm de restes vegetals, el que suposa un volum de deixalles molt important que no ha anat ni als contenidors del carrer ni a l’abocador.

 

Papereres 

Des del Consell Comarcal es proporciona papereres de cartró i envasos, de manera gratuita, a aquells establiments i escoles que ho sol·licitin.

 

 

 

Enrere


Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies