Servei d'Acollida

El Servei d'Acollida Comarcal té per objectiu acollir a la nostra comarca les persones nouvingudes, per tal que tinguin major autonomia, garantir-los la igualtat d’oportunitats i donar-los suport en el seu procés d’inclusió, des de la normalització de la prestació de serveis, la cohesió social i la convivència.

Per assolir aquest objectiu promou una sèrie d’actuacions coordinades amb les diferents administracions, entitats i associacions del territori.


L’equip

L'equip està format per dues tècniques en polítiques migratòries i una agent d’acollida que fa la primera acollida als municipis.


Qui ho pot sol·licitar i com?

MUNICIPIS

Qualsevol municipi del Baix Empordà pot sol·licitar alguna de les actuacions del Servei d’Acollida Comarcal a través del correu electrònic acollida@baixemporda.cat, o bé, trucant al 972 64 23 10 (ext. 262 o 280)

Les actuacions corresponents a la Formació per a professionals en matèria d’acollida i l’Observatori permanent de la immigració a la comarca s’ofereixen periòdicament a tota la comarca per igual.

 

PERSONES

Totes aquelles persones que vulguin iniciar un procés d’acollida i compleixin els següents requisits:

  • Persones estrangeres immigrades, sol·licitants d’asil o de protecció subsidiària, refugiades, apàtrides i les retornades.
  • Que tinguin més de 16 anys
  • I disposin d’empadronament a un municipi del Baix Empordà

Cal que es posin en contacte amb el Servei d’Acollida Municipal o en el seu defecte amb el Padró, l’Oficina d’Atenció Ciutadana o els Serveis Socials del municipi i signin un document de consentiment per tal que les dades personals arribin al Servei d’Acollida Comarcal que es posarà en contacte amb la persona i la citarà per començar el seu procés.

Podeu trobar els formularis i documentació diversa en materia d'immigració en el següent enllaç.

 

 Amb el suport de:

Actuacions

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies