Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


ABRIL 2020- REUNIÓ DE COORDINACIÓ AMB ELS AJUNTAMENTS DE LA COMARCA

Reunió de coordinació amb els ajuntaments de la comarca

Elaboració i distribució de mascaretes, la gestió de les targetes moneder o el seguiment dels EBAS són algunes de les  principals actuacions del Consell Comarcal

 

La crisi sanitària creada pel Coronavirus va centrar la reunió entre alcaldes, alcaldesses i portaveus dels partits polítics que es va celebrar ahir al migdia a través de videoconferència.

A la reunió es van aclarir i resoldre dubtes i es va informar sobre les diverses actuacions que s’estan duent a terme des del Consell Comarcal del Baix Empordà per prevenir la propagació de la Covid-19 i preservar la salut dels habitants de la comarca.

 

Elaboració i distribució de mascaretes

Des de l’Àrea de Benestar social es van aconseguir 3.000 mascaretes re-utilitzables, creades per un grup de cosidores del Baix Empordà que es van repartir entre els professionals sanitaris, serveis socials i cossos d’emergència de la comarca. Des de l’Àrea en van distribuir unes 300 pel Servei d’Atenció Domiciliària, per les treballadores de serveis essencials dels ajuntaments petits que feien repartiment de targetes moneder, al CRAE Baix Empordà i al Centre Tramuntana.

El president del Consell Comarcal, Joan Manel Louriero, va explicar que “ha arribat una nova remesa de 1.000 mascaretes de Dipsalut i es repartiran a serveis essencials, a serveis d’atenció domiciliària de la comarca, residències de gent gran, xarxes de voluntariat, i segurament a CAPs de la comarca”.

D’altra banda, El Consell Comarcal s’ha coordinat conjuntament amb l'Associació Catalana de Municipis - ACM, que ha encarregat l’elaboració de 10 mascaretes per a cadascun dels pobles petits del Baix Empordà: Albons, Bellcaire d'Empordà, Colomers, Foixà, Fontanilles, Garrigoles, Gualta, Jafre, La Pera, La Tallada d'Empordà, Palau-sator, Parlavà, Regencós, Rupià, Serra de Daró, Torrent, Ullastret, Ultramort, Vall-llòbrega i Vilopriu.

Gestió de les targetes moneder

 

Perquè els ajuntaments puguin gestionar l’entrega de les targetes moneder a l’alumnat beneficiari d’un ajut econòmic individual de menjador escolar, l’Àrea d’Ensenyament els ha facilitat informació, documentació i suport.

Juntament amb l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal, han iniciat gestions per avaluar l’alumnat amb menjador obligatori (que no té oferta educativa en el seu municipi) que pugui tenir una situació de vulnerabilitat. En aquests casos, també han rebut o rebran una targeta moneder. Aquesta gestió l’han iniciada amb l’alumnat de l’Escola d’Educació Especial Els Àngels i amb el suport de la direcció del centre educatiu.


Seguiment dels Equips Bàsics d’Atenció Social (EBAS)

 

L’Àrea Bàsica de Serveis Socials continua donant els serveis d’urgència i serveis mínims acordats als diferents municipis que presten serveis des de l’EBAS La Bisbal,  EBAS Calonge i EBAS Palamós.

Es disposa d’un equip d’urgència social per cada 20.000 habitants, format per 2 tècniques (treballadora social i educadora social) i una auxiliar administrativa.

La vicepresidenta segona i consellera de Benestar Social, Sílvia Romero, recorda que “aquests serveis s’estan efectuat a porta tancada, realitzant atenció a urgències socials, en horari de 9h a 15h.

El seguiment de les famílies es continua fent telefònicament per les tècniques de referència, que en cas de no estar prestant serveis mínims, l’han feta mitjançant el treball a domicili. Les dinàmiques als serveis és de moltes trucades demanant informacions vàries, sobretot en relació a subministrament d’aliments, així com de contencions telefòniques per atendre demandes puntuals”.

Pel que fa el Servei d’Atenció Domiciliària (SAD), s’ha donat cobertura, ja sigui presencialment al domicili (en aquells que els usuaris han considerat de mantenir-lo, amb algunes baixes de serveis ordinaris per ordre de familiars que ja se n’ocupen) i amb noves altes per tancaments de centres de dia, i altes hospitalàries amb coordinació amb Hospital de Palamós.

 

Altres actuacions del Consell Comarcal

Durant la videoconferència es van explicar altres accions, mesures i propostes com el cas de les desinfeccions de locals i vies públiques als municipis o l’imminent obertura d’una convocatòria de subvenció d’ajuts per al pagament del lloguer destinat a gent gran, amb el sistema de convocatòria d’ofici.

Per la seva banda, el vicepresident primer i conseller de Promoció Econòmica, Xavier Dilmé, va insistir en que “els autònoms, les empreses i el sector turístic estan molt afectats econòmicament i caldrà donar-los molt de suport. És important que mantenim les portes obertes, el diàleg i coordinació per donar la informació necessària, adoptar mesures extraordinàries i recolzar-los en aquests moments difícils”.

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies