Porta a Porta Comercial

Com funciona? 

El servei porta a porta comercial consisteix en la recollida del paper, cartró, vidre i/o orgànica d’aquells grans productors adherits al servei.

En el cas del paper i cartró, els comerciants dipositen, davant del seu establiment en l’horari i el dia establerts, les caixes plegades i preparades per a facilitar la tasca als operaris encarregats de la recollida. Pel que fa a les fraccions de vidre i FORM s’utilitzen contenidors de 120 litres d’ús exclusiu per a cada establiment de restauració i d’oci nocturn, també es deixen davant de cada comerç segons el calendari acordat. En aquests casos, puntualment i en el supòsit que el contenidor quedi desbordat, el vidre es podrà guardar en bosses o caixes que es deixaran al costat del contenidor.

Aquest model de recollida inclou un control i un seguiment per tal de poder millorar el funcionament del servei, i a la vegada assessorar als treballadors que hi participin.

Les principals característiques del sistema de recollida porta a porta comercial són:

  • Evitar l’acumulació de residus als contenidors de les vies públiques en aquelles zones amb una alta concentració de comerços.
  • Facilitar el reciclatge als grans productors, que poden presentar dificultats en el transport del residu per les grans quantitats que generen i/o per la localització dels contenidors.
  • L’existència d’un calendari i un horari restringit per la recollida de cada fracció corresponent.
  • Segons el conveni del municipi, l’Ajuntament proporcionarà una bonificació a aquells grans productors que utilitzin de manera adequada el servei.

Pobles que participen en el porta a porta comercial

Els pobles que disposen d’una recollida específica pels grans productors són els següents:

Enrere
Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies