Contacte
Parcs de salut i itineraris

Responsable: Mercè Ramos

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
participacio@baixemporda.catParcs de salut i xarxes d'itineraris saludables

L’Organització Mundial de la Salut – OMS – adverteix que el sobrepès i l’obesitat són una de les principals preocupacions al voltant de la salut i alhora estan dins els deu factors que contribueixen a l’aparició de malalties cròniques que disminueixen l'esperança de vida i la seva qualitat. Per lluitar contra aquesta problemàtica, l'OMS recomana que realitzem de 30 a 60 minuts diaris d’activitat física moderada.

En aquest sentit, es vol promoure i facilitar aquest bon hàbit i reduir el sedentarisme de la població amb la utilització d’equipaments emplaçats a l’aire lliure, a l’espai públic, oberts les 24 hores, els 365 dies de l’any i que serveixen per fer exercici físic moderat. Aquests equipaments públics són els parcs urbans i les xarxes d'itineraris saludables, on es programen sessions d’activitat física en grup dirigides per professionals especialitzats. La finalitat és ensenyar als usuaris a realitzar correctament els exercicis, donar a conèixer les possibilitat d’us dels equipaments, fidelitzar-los i transmetre’ls hàbits de vida saludables.

Aquest equipaments són accessibles, pròxims i d'ús gratuït destinats a la realització d'exercici físic moderat.

Des d'enguany, el Consell Comarcal del Baix Empordà ha assumit les tasques de dinamització, manteniment i neteja dels Parcs Urbans de Salut i les Xarxes d’Itineraris Saludables que fins ara realitzava directament Dipsalut, promotor d'aquest programa. L’Organisme de Salut Pública ens ha encarregat aquesta tasca amb l’objectiu d’optimitzar els recursos de les diferents administracions. Gràcies a aquesta col·laboració, podem oferir –sense cap cost afegit pels municipis- sis dinamitzacions més a cada Parc i a cada Xarxa, de les què es feien anteriorment.

Per dur a terme les feines de dinamització, neteja i manteniment d’aquests equipaments, el Consell Comarcal ha creat un grup de treball conformat per un coordinador/a, operaris de manteniment i una fisioterapeuta col·legida específicament instruïts per dirigir les sessions d’activitat física en grup que es programen als Parcs Urbans de Salut i a les Xarxes d’Itineraris Saludables. Aquests professionals també tenen coneixements en tècniques de mobilització comunitària per tal de promoure l’ús regular d’aquests equipaments entre el major nombre de persones possible i fomentar l’adquisició d’un estil de vida saludable - basat en alimentar-se equilibradament i realitzar activitat física diària-entre els participants en les sessions de dinamització.

 

Amb el suport de:

logo Diputació de Girona


Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat