Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


OCTUBRE 2019 - T’ENSENYEM CASA NOSTRA!

EL CONSELL COMARCAL PRESENTA “T’ENSENYEM CASA NOSTRA!”, CAMPANYA AMB 24 PROPOSTES DE VISITES GUIADES PER DESESTACIONALITZAR LA TEMPORADA AL BAIX EMPORDÀ

Seran visites a productors, artesans i espais relacionats amb el producte local, que queden recollits en la seva totalitat a la nova publicació Producte local amb identitat. Visites guiades tot l’any.

Ahir al matí, el Consell Comarcal del Baix Empordà va presentar la campanya “T’ensenyem casa nostra!” i la nova publicació Producte local amb identitat. Visites guiades tot l’any. La publicació recull les dades dels 39 productors, artesans i espais relacionats amb el producte local i els oficis tradicionals de la comarca que ofereixen visites guiades durant tot l’any, mentre que la campanya compta amb un calendari de 24 propostes concretes que busquen desestacionalitzar la temporada turística.

L’acte s’ha celebrat a les 11 h al Mooma, de Palau-sator, i ha comptat amb la presència, entre altres, de Xavier Dilmé, vicepresident primer del Consell Comarcal del Baix Empordà i conseller de Turisme; Pau Frigola, en representació del Mooma i dels productors, i Montse Nualart, tècnica de Turisme del Consell Comarcal.

En el torn d’intervencions, Pau Frigola ha destacat la necessitat de posar en valor el producte artesà del Baix Empordà i, al mateix temps, aconseguir una fita important per a tots com és desestacionalitzar el turisme, oferir opcions als visitants perquè vinguin tot l’any i no només els mesos d’estiu.

Per la seva banda, el conseller de Turisme, Xavier Dilmé, ha recordat que el Consell Comarcal té com una de les seves prioritats promoure i fomentar el producte agroalimentari local al Baix Empordà i donar-li valor. “L’Empordà és una aposta de qualitat, de sostenibilitat. Formen part de l’ADN de l’Empordà els seus camps conreats, els seus ramats, les barques sortint o tornant a port... Ho hem de posar en valor i hem de donar un cop de mà als productors que  vulguin obrir les portes de casa seva als visitants”, ha assenyalat Dilmé. També ha destacat la importància d’anar plegats els sectors públic i privat, una col·laboració que des del Consell es vol potenciar els propers anys. 

Finalment, Montse Nualart ha explicat que la nova publicació Producte local amb identitat. Visites guiades tot l’any sorgeix d’una antiga publicació que es deia Artesania del Baix Empordà. En aquest sentit, des del Consell Comarcal s’ha fet un replantejament de la publicació i s’ha volgut posar en valor l’esforç que fan els productors que ofereixen visites guiades durant tot l’any, ja que no només elaboren un producte de gran qualitat sinó que, a més a més, obren casa seva i mostren el procés d’elaboració del seu producte als visitants, amb tot el que això implica.

Per concloure l’acte, s’ha ofert un tast de sidra baix-empordanesa, gentilesa del Mooma.

 

Producte local amb identitat. Visites guiades tot l’any

La publicació compta amb 39 productors, artesans i espais o entitats que ofereixen visites guiades durant tot l’any i també s’hi pot veure una gran diversitat de producte: arròs, cervesa, horta, melmelades, oli, ovelles, poma, sidra, recuit i vi. També s’han inclòs tres entitats que promouen el producte local a través de visites guiades, tallers o cursos: l’Associació de Masos de Torroella l’Estartit (visites a masos fortificats, granges, camps de conreu, etc.), l’Aula Gastronòmica de l’Empordà (que ofereix tallers de cuina per a adults i nens) i l’Espai del Peix (que promou la sostenibilitat i el coneixement dels peixos poc coneguts però amb alt valor culinari).

Pel que fa al producte relacionat amb oficis tradicionals, destaquen principalment la ceràmica amb cinc productors i quatre museus o espais relacionats amb els oficis, com el Museu de la Pesca, el Museu del Suro, el Terracotta Museu i l’Escola de Ceràmica de la Bisbal.

Cal fer especial esment que la nova publicació també ha tingut en compte les marques que aposten per promoure la qualitat i l’origen del producte com la marca de garantia Productes de l’Empordà, la DO Empordà, la IGP Poma de Girona o altres segells de qualitat com Girona Excel·lent o bé també la Ruta del Vi DO Empordà, impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

Aquesta publicació estarà disponible a partir de demà mateix a les oficines de turisme de la comarca, al web turístic comarcal i a tots els productors i entitats participants. Se n’han editat dos models, català/francès i castellà/anglès, i se n’han imprès 5.000 exemplars de cada model.

Per més informació clicar aquí


Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies