Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


OCTUBRE 2019 - LA POMA A LA CUINA

PRESENTADA UNA NOVA EDICIÓ DE LES JORNADES GASTRONÒMIQUES “LA POMA A LA CUINA” DE TORROELLA I L’ESTARTIT

Torroella de Montgrí i l'Estartit celebren aquest mes d'octubre la catorzena edició de les Jornades Gastronòmiques «La Poma a la Cuina», una iniciativa plenament consolidada que vol posar en valor un producte estratègic per a l'economia i el manteniment del paisatge del Baix Ter. Ahir al matí es va fer la presentació a la seu de l'Estació Nàutica l'Estartit-Illes Medes, en un acte que ha servit, novament, per reivindicar el producte de proximitat i la restauració local.

L'acte ha comptat amb la participació d'una representació dels restauradors participants i l'assistència de l'alcalde, Jordi Colomí; el president de l'EMD de l'Estartit, Francesc Ferrer; el conseller de Promoció Econòmica i Turisme del Consell Comarcal del Baix Empordà, Xavier Dilmé; el vicepresident de l'Estació Nàutica, Josep Maria Pla, i el president de Poma de Girona, Llorenç Frigola. En la seva intervenció en representació del Consell Comarcal, Xavier Dilmé, va destacar la importància del sector primer a la comarca “tant pel seu pes econòmic com pel fet de formar part de l’essència de l’Empordà. L’Empordà no s’entendria sense la pagesia, la ramaderia o la pesca i per això és bo que el producte es posi en valor” i va afegir que darrera cada poma hi havia “una forma de viure”. Dilmé va defensar la via de la col·laboració entre els sectors públics i privats a la comarca i va assegurar que el Consell incidiria encara més en aquesta via.

Les jornades estan organitzades per l'Estació Nàutica Estartit-Illes Medes amb la col·laboració de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, l’EMD de l’Estartit, Poma de Girona i Castell de Peralada. Els restaurants que hi participen enguany són: Picasso (Torroella de Montgrí), Alba, Can Dalfó, Club Nàutic Estartit, La Palmera i Medes II (L'Estartit).

Tots els menús elaborats per restauradors tenen a la poma com a protagonista, sigui com a entrant, acompanyament, plat principal o postres, i ho han fet a preus molt continguts tenint en compte la qualitat de les propostes.

(Foto: Ajuntament de Torroella de Montgrí)

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies