Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


OCTUBRE 2019 - EL CONSELL COMARCAL DEL BAIX EMPORDÀ MOSTRA EL SEU FERM REBUIG A LA SENTÈNCIA DE L’1-O

El Consell Comarcal del Baix Empordà celebra sessió extraordinària i urgent del Ple, per aprovar la moció de resposta a la sentència del Tribunal Suprem, per demanar l’amnistia per a les persones preses polítiques catalanes i per a la defensa del dret d’autodeterminació

El 14 d’octubre l’ens comarcal va aturar l’activitat institucional des del moment en què es va conèixer la sentència de l’1-Octubre

Amb els vots favorables d’ERC, JUNTS, TOTS PER L’EMPORDÀ, UPMCAT i els vots en contra del PSC, s’han adoptat els següents acords:

-       Manifestar el rebuig a la sentència condemnatòria.

-       Reclamar la llibertat immediata de tots els presos polítics i preses polítiques i exigir-ne l’amnistia.

-       Mostrar el compromís amb el dret a l’autodeterminació.

-       Reafirmar-nos en el caràcter pacífic i no violent del moviment independentista català.

-       Exigir al govern de l’Estat espanyol que respecti la legitimitat de les persones escollides democràticament.

-       Comprometre’ns a treballar conjuntament amb el Parlament de Catalunya.

-       Mostrar l’adhesió a totes les mobilitzacions de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem, tant des de l’àmbit nacional com internacional.

-       Expressar la més ferma voluntat de seguir treballant, dia rere dia, per garantir els drets i les llibertats de tota la ciutadania de la comarca.

-       Fer avinent la situació de repressió política i de vulneració de drets fonamentals que estem vivint com a ciutadania i com a país als municipis agermanats.

-       Fer arribar aquest acord a la Presidència del Parlament de Catalunya, a la Presidència de la Generalitat de Catalunya, a la Presidència del Congrés de Diputats, a la Presidència del Govern de l’Estat, a la Presidència del Parlament Europeu, a l’Associació Catalana de Municipis i a l’Associació de Municipis per la Independència. I donar a conèixer el contingut d’aquesta moció a la ciutadania del municipi pels mitjans que es creguin oportuns.

 

Noticia a TV Costa Brava premeu aquídocuments associats per descarregar
Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies