Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


OCTUBRE 2019 - 1a JORNADA DE DESENVOLUPAMENT RURAL

EL CONSELL REUNEIX GENERALITAT, AJUNTAMENTS I SECTOR AGRÍCOLA I RAMADER DEL BAIX EMPORDÀ PER TRACTAR LES PROBLEMÀTIQUES QUE AFECTEN L´ACTIVITAT PRODUCTIVA

El diàleg s’ha portat a terme en el marc de la “1a Jornada de desenvolupament rural: infraestructures rurals agràries i ramaderes del Baix Empordà”, organitzada per l’ens comarcal

El Consell Comarcal va reunir dimecres al voltant d’una taula tots els actors que incideixen en l’activitat agrària i ramadera del Baix Empordà, amb l’objectiu de plantejar problemàtiques concretes que afecten el sector primer i buscar-hi solucions. La trobada es va emmarcar dins la 1a Jornada de desenvolupament rural: infraestructures rurals agràries i ramaderes del Baix Empordà, organitzada dimecres passat per la Xarxa Tràmec del Consell Comarcal, a la seu d’aquesta institució.

Per part de les administracions, a banda del Consell, hi va participar la Generalitat a través dels directors territorials de Territori i Sostenibilitat, i d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Pere Saló i Elisabet Sànchez, respectivament, acompanyats de tècnics d’ambdós departaments, així com els ajuntaments amb més activitat agrícola i ramadera de la comarca, com Gualta, Palau-sator o Foixà. Per part del sector, hi van participar les seves principals organitzacions, com poden ser Poma de Girona, ADV Arròs de Pals o Llet Nostra, entre altres, així com els sindicats JARC o CCOO.

El vicepresident primer del Consell i conseller de Promoció Econòmica, Xavier Dilmé, ha destacat la importància del sector primer al Baix Empordà i la voluntat política del Consell d’estar al seu costat per fer possible la seva pervivència. Segons Dilmé, “agricultura i ramaderia tenen problemes molt concrets i la feina de les administracions ha de ser donar-hi resposta a la part que ens toca. Per això, trobar-nos tots al voltant d’una taula i poder-ne parlar obertament, cadascú des del seu punt de vista, per trobar solucions, és molt i molt positiu”. En aquest sentit, ha agraït la bona predisposició de tots els participants.

Un dels punts exposats ha estat la dificultat de definició de les infraestructures rurals en sòls no urbanitzables. Per analitzar de forma més profunda el tema des d’un vessant tècnic, Generalitat i Consell es van comprometre a organitzar properament una jornada sobre aquesta matèria adreçada tant als tècnics municipals com als professionals privats.

També es va garantir la celebració de noves jornades de forma  periòdica per tal de fer el seguiment dels diferents temes tractats en aquesta primera i abordar noves situacions a través d’aquest model de treball conjunt entre els sectors públics i privats.

La Xarxa Tràmec és un projecte impulsat per l’Àrea de Promoció Econòmica i Turisme del Consell Comarcal del Baix Empordà amb l’objectiu de consolidar el sector agroalimentari de la comarca. La iniciativa parteix del convenciment que aquest sector és el vertebrador del paisatge i l’economia de l’Empordà i que, com a tal, ha de ser dinàmic, sostenible i innovador. La Xarxa Tràmec està formada actualment per 51 membres, entre empreses agroalimentàries, entitats, centres de recerca i administracions.

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies