Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


OCTUBRE 2015 - REUNIONS AMB VEÏNS PER EXAMINAR LA PREVENCIÓ I LES ACTUACIONS EN ELS INCENDIS FORESTALS

El director dels Serveis Territorials d’Interior, Albert Ballesta, i el cap d’Operacions de la Regió d’Emergències de Girona, Ferran Garcia, van participar dilluns a la tarda en una trobada amb veïns del municipi de Vall-llobrega (Baix Empordà) per tal d’exposar-los les obligacions que les comunitats de propietaris o propietaris individuals han de complir, en aplicació de la Llei 5/2003 de 22 d’abril de mesures de prevenció d’incendis forestals en les urbanitzacions, els nuclis de població, les edificacions i les instal·lacions situats en terrenys forestals.

La de Vall-llobrega ha estat la tercera xerrada amb veïns celebrada aquest mes d’octubre – després de les celebrades a Sant Martí Vell (Gironès) i la Cellera de Ter (Selva) - promoguda en el marc del programa d’assistència als ajuntaments per a la prevenció d’incendis forestals que porten a terme la Generalitat – amb la participació dels departaments d’Interior i d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació - juntament amb la Diputació de Girona i amb la col·laboració del Consells Comarcals.

Sota el títol Obligacions dels veïns per la prevenció d’incendis en l’interfase urbana-forestal, l’objectiu de les xerrades és conscienciar els veïns del municipi del risc dels incendis forestals en la interfase urbana, amb la voluntat de protegir les persones i els béns que es troben en terreny forestal o a menys de 500 metres de terreny forestal, sense excepcions. Per aquest motiu se’ls exposen les obligacions derivades de la l’esmentada Llei 5/2003 de prevenció d’incendis forestals, que obliga als veïns a realitzar una franja de 25 metres al voltant de totes les edificacions, nuclis i urbanitzacions. També s’aprofiten aquestes xerrades per donar-los consells d’autoprotecció en cas d’incendi forestal.

Les properes xerrades seran a Beuda (Garrotxa), La Jonquera (Alt Empordà), Camprodon (Ripollès) i a municipis del Pla de l’Estany.


*Nota de premsa i fotografia cedida pel Departament d’Interior


Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies