Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


OCTUBRE 2013 - EL PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL VISITA L’ESTABLIMENT CENTENARI GALETES GRAUPERA DE JOAN CASADEMONT

El president del Consell Comarcal, Joan Català, i el gerent de l’entitat, Francesc Brull, van visitar Galetes Graupera, de Joan Casademont, per tal de fer un reconeixement institucional a l’establiment amb motiu del seu centenari. De mans de la família, van poder conèixer de primera mà el funcionament de la fàbrica de galetes més antiga de la Bisbal d’Empordà.
L’any 1879 el Sr. Jaume Graupera va iniciar l’activitat de la fàbrica de galetes i el 1895 es va fundar l’establiment al carrer del Call de la Bisbal d’Empordà, que constava de forn i botiga.  El 1935 Cèlia Graupera, filla de Jaume Graupera, era la titular de la Fàbrica de Galetes Graupera fins al 1951, quan la va traspassar a Pere Casademont i Teixidor.  Amb el traspàs del negoci, Cèlia Graupera va fer constar que cedia el nom de “Graupera” per distingir les galetes i pastes seques fabricades en aquella fàbrica. Així mateix, es va certificar que Pere Casademont i Teixidor passava a ser l’únic i exclusiu propietari de la fàbrica de galetes i l’únic que podia explotar el nom.
Als anys cinquanta, la fàbrica es va traslladar a l’avinguda de les Voltes, número 5, de la Bisbal d’Empordà, i es va fer una ampliació de maquinària i també de nous productes. El 1979 va passar a ser propietari de l’establiment el Sr. Joan Casademont i Marca, fill de Pere Casademont. Des d’aquell moment i fins a l’actualitat, regenten el negoci Joan Casademont; la seva esposa, Teresa Colomer, i el fill d’aquests, Joan-Martí Casademont i Colomer, futur successor de l’activitat.
L’establiment ha rebut diferents distincions, començant per ser un dels primers comerços amb retolació en català del municipi i per etiquetar en català. També se’ls va acreditar com a productors de “Brunyols de l’Empordà” a través de la Comissió Comarcal de Certificació de Productes Alimentaris del Baix Empordà. Actualment, el negoci està en rendiment i expansió, així com la conservació i manteniment de les instal•lacions. Han anat innovant i adaptant la producció en funció  de la transformació i evolució del paladar del consumidor, però mantenint sempre la tradició i artesania.
El mes d’abril d’aquest any, la Generalitat de Catalunya va distingir l’empresa Galetes Graupera de Joan Casademont com a Establiment Comercial Centenari, per la seva trajectòria durant més de cent anys de servei de qualitat i personalitzat als seus clients.


Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies