Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


NOVEMBRE 2019 - SESSIÓ INFORMATIVA SOBRE LES FRANGES DE PREVENCIÓ D'INCENDIS FORESTALS AL MUNICIPI DE RUPIÀ

El divendres dia 29 de novembre va tenir lloc al local del Teatre de Rupià una sessió informativa titulada “Les obligacions de la Llei 5/2003 de prevenció d’incendis forestals a propietaris i veïns. Les franges perimetrals de seguretat, el risc d’un incendi forestal i consells d’autoprotecció”.

La sessió es va estructurar en dues parts. En primer lloc, des de l’Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal es va exposar el marc legal vigent, les obligacions dels propietaris i de l’Ajuntament i com fer la tramitació per executar les franges. També es van explicar les condicions tècniques que han de complir les franges perimetrals de seguretat i es van resoldre tots els dubtes dels veïns pel que fa a la normativa, a la realització i a la gestió d’aquestes franges en el temps.

En segon lloc, el cap de la regió d’emergències de Bombers de Girona va explicar quin és el risc real existent, com funcionen les franges davant d'un incendi forestal, com els bombers gestionen un incendi forestal en zones d'urbanitzacions i al llindar de les zones urbanes i quins són els protocols que han d’implementar els veïns, amb consells d’autoprotecció.

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies