Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


NOVEMBRE 2019 - EL PROJECTE "PROMOU" INSERIRÀ 128 PERSONES EN RISC D'EXCLUSIÓ SOCIAL I LABORAL AL BAIX EMPORDÀ

El projecte «Promou»  inserirà 128 persones en risc d’exclusió social i laboral al Baix Empordà

El Consell Comarcal del Baix Empordà lidera a la comarca el programa “Treball i Formació” ofert pel Servei d’Ocupació de Catalunya i preveu contractar durant el curs 2019-2020, 128 persones en risc d’exclusió social i laboral, en el marc del projecte «Promou».

 

Des d’avui i al llarg del 2020, un total de 128 persones en risc d’exclusió socials i laboral del Baix Empordà es beneficiaran del projecte «Promou» creat pel Consell Comarcal del Baix Empordà i emmarcat en el programa ocupacional «Treball i Formació», promogut pel Servei d’Ocupació de Catalunya, el Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, el Ministeri de Treball del Govern Espanyol i el Fons Social Europeu.

El projecte «Promou» té per objectiu dinamitzar l’entorn social i econòmic del Baix Empordà, mitjançant la contractació de persones amb baixa qualificació professional i en risc d’exclusió social. D’aquesta manera, es millora el grau d’ocupabilitat i de professionalització dels contractats, incrementant així, l’experiència laboral i afavorint la seva requalificació laboral a través d’accions formatives de competències transversals que afavoreixen les opcions d’inserció laborals posteriors.

Més concretament, es promou la contractació de persones en situació d’atur de llarga durada preferentment més grans de 45 anys, persones perceptores de la renda mínima garantida de la ciutadania, dones en situació d’atur o que han estat víctimes de violència de gènere i persones amb diversitat funcional.

«Promou» s’ha consolidat al Baix Empordà com un dels projectes d’inserció laboral més importants de la comarca, ja que anualment possibilita la contractació de més d’un centenar de persones des de l’any 2013. Durant l’exercici anterior va permetre la contractació de cent vint-i-cinc persones.

Les persones beneficiàries del projecte ajudaran a executar diverses tasques de millora d’infraestructures, espais verds i tasques de suport administratiu a diversos municipis de la comarca. Més concretament, les persones contractades treballaran en l’àmbit de l’administració pública i es cobriran places de manteniment, jardineria, peons de construcció, agents cívics, conserges, educadors ambientals, auxiliars de la llar i auxiliars d’administració. Els contractes tindran una durada de sis o dotze mesos. 

En paraules de Joan Manel Loureiro, president del Consell Comarcal del Baix Empordà, “«Promou» és un projecte d’inserció laboral clau per a la comarca del Baix Empordà que fa una clara aposta per millorar la situació de les persones en risc d’exclusió social i laboral, per aquest motiu, des del Consell Comarcal esperem que, un any més, el projecte esdevingui tot un èxit.”. Al mateix temps, Sílvia Romero, vicepresidenta segona i consellera delegada d’ocupació afegeix que “Projectes com aquests són un incentiu per dinamitzar l’economia del territori i generar nous llocs de treball.”

Podeu trobar més informació aquí


Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies