Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


NOVEMBRE 2019 - EL CONSORCI PER LA NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA CELEBRA 30 ANYS

El vicepresident tercer del Baix Empordà, Enric Marquès, i la consellera d’Ensenyament, Roser Font, van assistir dimecres a l’acte de commemoració dels 30 anys del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL). L’acte va estar presidit per la consellera de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Mariàngela Vilallonga, amb la presència també de la directora general de Política Lingüística, Ester Franquesa.

La consellera Vilallonga va destacar que l’ens “és més necessari que mai” després dels constants atacs a la llengua i va assegurar que “som aquí per posar en valor el compromís, la tasca i l’aliança construïda i compartida entre la Generalitat i els ajuntaments, consells comarcals i diputacions, els professionals, l’alumnat, centres educatius, empreses i entitats locals”. Ester Franquesa  va afegir que “sense el Consorci el país seria diferent” i per això “mereix reconeixement per l’esforç ingent, quotidià i constant de cercar les millors condicions per a la llengua”.

Els protagonistes de la celebració, però, van ser els alumnes dels cursos de català,  els participants del Voluntariat per la llengua i tots els professionals que treballen al CPNL.

De fet, durant aquestes tres dècades el CPNL ha ensenyat català a 1.900.000 persones que han assistit a alguns dels 83.565 cursos que ofereix i s’han creat 137.000 parelles lingüístiques.

La celebració del 30è aniversari, que va tenir lloc al Teatre Nacional de Catalunya, va anar acompanyada d’actuacions musicals i poesia, com per exemple la interpretació de Lídia Pujol amb “He mirat aquesta terra” o la participació del cantautor islandès Halldor Mar amb “El català és futur”.


Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies