Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


NOVEMBRE 2019- CONSELL D' ALCALDIA

El Centre Tramuntana demana una ajuda especial

El centre, situat a Palafrugell, dona feina a 64 persones amb diversitat funcional d’arreu de la comarca del Baix Empordà

Disposa d’un pressupost anual d’aproximadament 4 milions d’euros, el 70% dels quals corresponen a despesa de personal

Després de 32 anys de la seva fundació, el Centre Ocupacional i Especial de Treball per a persones amb discapacitat necessita finançament malgrat les subvencions que rep de la Generalitat de Catalunya. Unes ajudes “insuficients” assegura el director del Centre Tramuntana, Pere Cañigueral, per garantir el sosteniment del centre. Un servei que ofereix alternativa laboral o ocupacional per a persones amb discapacitat intel·lectual per millorar l’autonomia personal i fomentar les relacions laborals amb l’entorn.

Per aquest motiu, el dilluns 11 de novembre es va convocar un Consell d’Alcaldies per explicar la situació actual del centre i fer arribar la petició als ajuntaments de la de col·laborar econòmicament amb el finançament de l’entitat 2020-2023. Segons Joan Loureiro, president del Consell Comarcal del Baix Empordà: “Tenim el repte i la necessitat d’ajudar les famílies que es troben en la situació de tenir una persona amb discapacitat a casa, els hem de donar una resposta, els hem d’ajudar a millorar la seva qualitat de vida i a sentir-se útils i realitzats, i això ho hem de fer conjuntament de la mà dels ajuntaments”.

Per part del Consell Comarcal del Baix Empordà, es farà un esforç addicional de 311.426,24 euros per al finançament del propi centre, mentre que als ajuntaments se’ls sol·licita una subvenció global de 240.000,00 euros o el que és el mateix, poc més d’1,8 euros per habitant. Després de la resposta per part dels alcaldes i alcaldesses, s’espera de poder consolidar el compromís de les ajudes sol·licitades, cosa que revertiria directament en els propis beneficiaris.

Més seguretat i vigilància

Durant la trobada, el cap de l’Àrea Bàsica Policial del Cos de Mossos d’Esquadra de la Bisbal, el sotsinspector Martí Pons, i el cap de l’ABP de Sant Feliu de Guíxols, l’inspector Francesc Cardús, van anunciar noves mesures per tal de prevenir actituds incíviques i activitats delictives a les poblacions de la comarca. Es tracta d’un nou pla d’implantació de càmeres a les entrades i sortides dels municipis.

El president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Manel Loureiro, va aprofitar la sessió per anunciar l’obertura de nous perfils a les xarxes socials, en concret a Facebook, Instagram i Twitter. Amb aquest nou canal d’informació s’explicaran les diverses activitats i serveis de l’ens supramunicipal.

Finalment, el president també va posar en valor i va elogiar la feina feta pels 36 alcaldes i alcaldesses dels municipis que conformen la comarca.

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies