Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


NOVEMBRE 2018 - CLOENDA FORMACIÓ EN ACCESSIBILITAT TURÍSTICA

EL CONSELL COMARCAL DEL BAIX EMPORDÀ PROFESSIONALITZA AL SECTOR TURÍSTIC EN ACCESSIBILITAT TURÍSTICA

L’objectiu de la formació ha estat sensibilitzar i conscienciar al sector públic i privat del Baix Empordà sobre la importància de considerar l'accessibilitat en la seva planificació i gestió turística.

Els dies 5, 6 i 16 de novembre, el Consell Comarcal del Baix Empordà ha realitzat un curs de Formació en Accessibilitat Turística al Baix Empordà. Aquesta formació s’ha emmarcat en el Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà que es va iniciar l’any passat 2017 i que té continuïtat aquest any 2018. Aquest pla té per objectiu principal posar en valor la comarca com a destinació accessible i generar un nou valor diferencial i qualitatiu en la competitivitat turística que ofereix el Baix Empordà.

La formació en Accessibilitat Turística, ha consistit en un curs gratuït de 20 hores programades en 3 jornades (dies 5 i 6 de novembre de 9h a 18.30h i el dia 16 de novembre de 9h a 13h). La formació ha estat dirigida als ajuntaments membres de la Comissió Turística, a les entitats gestores d’espais naturals i culturals, a les empreses vinculades als serveis turístics i a les entitats vinculades a l’accessibilitat. A més a més, també s’ha enfocat a aquells aturats i aturades que volien millorar la seva capacitat professional adquirint coneixements en turisme accessible.

Els continguts del curs s’han dividit en 7 mòduls, entre els quals s’han tractat conceptes relacionats amb el turisme accessible i altres temàtiques com ara quina és la demanda existent, quina és la normativa bàsica i les exigències legals vigents, com ha de ser el disseny de productes turístics i l’atenció als clients amb necessitats especials o quina és la situació actual del turisme accessible en àmbits com Catalunya, Espanya i Europa. El curs ha combinat la part teòrica amb visites de coneixement d’espais i establiments turístics accessibles de la comarca com el camí de ronda de S’Agaró, l’Hotel Ilunion Caleta Park, el Museu d’Arqueologia de Catalunya – Ullastret i el recinte gòtic de Pals.

Cal destacar també la col·laboració en el curs de diverses entitats que treballen l’accessibilitat turística com l’Agència Catalana de Turisme amb el seu programa Turisme per a tothom, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona amb el seu programa Turisme Inclusiu, la Xarxa de Museus de la Província de Girona amb el projecte MUSA i MIFAS.

Aquest projecte està subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de projectes innovadors i experimentals (BE Social, Baix Empordà
Socialment Responsable ! Exp. IE- 24/17)

Aquesta acció està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local

Un dels punts més importants de reflexió del curs ha estat si realment l’oferta turística de la comarca és accessible per a tothom, és a dir, si és accessible tant per a persones amb mobilitat reduïda com també per a persones amb discapacitats sensorials, físiques, intel·lectuals, famílies amb cotxet i turisme sènior.

Un cop finalitzada la formació, els assistents del curs hauran de realitzar un petit treball final pràctic, on s’analitzi l’accessibilitat turística d’un recurs de la comarca que permeti avaluar-ne i millorar-ne la seva accessibilitat. D’aquesta manera s’aconseguirà que els assistents posin en pràctica els coneixements adquirits durant el curs.

Per últim, cal destacar que aquesta acció s’engloba en el projecte Be Social, Baix Empordà Socialment Responsable, subvencionat pel Servei Públic Ocupació de Catalunya en el marc del programa Projectes innovadors i experimentals.

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies