Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


NOVEMBRE 2016 - UNA CALONGINA DE 14 ANYS GUANYA EL SEGON CONCURS D’INSTAGRAM DE FESTES MAJORS DEL BAIX EMPORDÀ

La imatge, presa al concert de Green Valley de les festes de Palafrugell, transmet amb força el missatge del certamen: tu ets la clau.

Els amics són la clau, una foto presa per la calongina de 14 anys Iara Barrios de Oliveira, és la imatge d’Instagram que ha resultat guanyadora en el segon Concurs de Fotografia d’Instagram de Festes Majors del Baix Empordà. El certamen, organitzat per l’Oficina Jove del Baix Empordà, la Direcció General de Joventut i la taula tècnica de joventut de la comarca, cridava als nois i noies d’entre 14 a 29 anys a enviar imatges de festes majors del Baix Empordà a través d’aquesta popular xarxa social. El hastag #tuetslaclau ha reunit un total de 486 imatges.

El jurat del concurs, format pels tècnics de joventut de la comarca, va considerar que aquesta imatge, presa al concert dels Green Valley de les festes de Palafrugell, transmetia amb ingeni el tema proposat: explicar amb una imatge què necessitem a la vida, què és la clau de tot plegat. La Iara ha considerat que ho són la música i els amics i, en el decurs del concert d’un dels seus grups preferits, “vaig dibuixar una clau de sol sobre el braç d’una amiga i em va agradar el resultat”.

La fotògrafa és una calongina de 14 anys, Iara Barrios, que estudia tercer d’ESO a l’institut Puig Cargol de Calonge i es va aficionar al món de la imatge de la mà del seu germà Lucas, guanyador del certamen en l’edició de 2015. “La nostra germana gran té estudis de fotografia, i quan érem petits ja ens agradava més fer fotos que no pas que ens les fessin. Sovint ajudo en Lucas a editar imatges i curts, i hem acabat compartint aficions”, explica la jove, que pretén cursar Batxillerat Artístic una vegada acabi l’ESO.

Barrios ha rebut com a premi una càmera rèflex Canon EOS 1300D, que serà la seva primera càmera d’altes prestacions i que espera estrenar aviat en un viatge amb la seva família. Tant ella com el seu germà han participat activament en activitats relacionades amb l’ús d’Instagram organitzades per l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament de Calonge, que fins i tot ha editat un llibre sobre com els joves calongins han explorat el món de les emocions amb l’ajut d’aquesta xarxa social.

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat