Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


NOVEMBRE 2016 - ENTREGA DE PREMIS LES GAVARRES 2016

El dissabte 26 de novembre va tenir lloc l'entrega dels Premis Les Gavarres 2016 a Madremanya, que convoca el Consorci de les Gavarres, on hi va assistir el President del Consell Comarcal, Joan Català. A l’acte es van presentar els resultats del treball guardonat en l’edició dels premis de fa dos anys, sota el títol “La flora de briòfits dels prats mediterranis de les Gavarres”, a càrrec de Miquel Jover, investigador de la Universitat de Girona.

Els guanyadors dels premis Gavarres d’aquests any va ser la proposta de recerca sobre els inicis de la ramaderia comercial a les Gavarres i l’Associació d’Amics de Fitor. En concret, la proposta de recerca de l’historiador Lluís Sales, amb el títol “Custodiar, pasturar i engreixar. Els inicis de la ramaderia comercial al Massís de les Gavarres (s.XIV)”, va ser guardonada amb el XXVI Premi Joan Xirgo.

Aquest any optaven al Premi Joan Xirgo un total de quatre propostes de recerca d’àmbits i disciplines diferents. El XX Premi Cirera d’Arboç va ser per l’Associació Amics de Fitor. Amb aquest guardó, el Consorci de les Gavarres vol valorar les accions portades a terme en l’àmbit de les Gavarres per recompensar les persones que contribueixen a la conservació, millora i la descoberta dels valors del massís.

 

*Foto cedida pel Consorci de les Gavarres

Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat