Contacte
Consell Comarcal Baix Empordà

c/ Tarongers, 12 (Can Salamó)
Tel. 972 642 310
Fax 972 641 003
Horari: dll-dv de 9h a 14:00h
consell@baixemporda.cat


NOVEMBRE 2015 - DIA INTERNACIONAL PER A L’ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA ENVERS LES DONES

El 25 de novembre és el dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones i des de l’Ajuntament de la Bisbal d’Empordà, conjuntament amb el Grup de Dones de la Bisbal i el Servei d’Igualtat i Atenció a les Dones, s’ha organitzat una sèrie d’activitats per NO Silenciar les Víctimes i fer visibles les desigualtats, els rols de gènere i els comportaments quotidians que sostenen el masclisme en la nostra societat.


Es duran a terme diferents activitats a la Bisbal d’Empordà:


El diumenge 22 de novembre, a les 12 h, a la plaça del Castell: “Marquem itineraris contra la violència masclista”.


El dimarts 24 de novembre, a les 17 h, a les Escoles Velles, taller per a joves: “Degenerant utòpics”, a càrrec de Cúrcuma. Aquesta activitat és gratuïta amb inscripció prèvia enviant un correu a ngomez@baixemporda.cat o a l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament (Escoles Velles).

"Degenerant utòpics" és una peça teatral on es pretén donar llum a la imposició dels rols de gènere, que és –en si mateixa–, una violència (invisibilitzada). Sense dir cap paraula, utilitzant la pantomima carregada de sàtira, la bufó aconsegueix fer reflexionar sobre tot un seguit de situacions que van de les més quotidianes a les més extremes i a les quals ens veiem exposats i exposades per raó de gènere: homes que han de semblar forts, que no poden flaquejar, i dones que si volen ser dones completes han de ser mares, i que, a banda de mares, han d’estar primes i ser boniques, etc.
En acabat, es farà un fòrum per reflexionar col·lectivament amb les persones del públic amb preguntes sobre les identitats, els rols i els estereotips de gènere i amor romàntic, etc.


El dimecres 25 de novembre es durà a terme l’acte central amb motiu del dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. L’acte tindrà lloc a les 19 h, a la plaça de l’Ajuntament: “Repic de tambors, lectures, encesa d’espelmes”.


El dijous 26 de novembre, a les 19 h, a les Escoles Velles, es durà a terme el taller: “Micromasclismes, com afrontar-los” a càrrec de Cúrcuma. Aquesta activitat serà gratuïta amb inscripció prèvia enviant un correu a ngomez@baixemporda.cat o a l’Àrea de Joventut de l’Ajuntament (Escoles Velles).
En aquesta activitat es treballaran els micromasclismes, anomenats també sexisme benvolent, que sovint estan invisibilitzats i acceptats com a comportaments normalitzats.
El taller es focalitza en la identificació i el reconeixement d’aquest tipus de violències tan subtils i naturalitzades.
Finalment, hi haurà un espai on construir col·lectivament estratègies de transformació de les situacions treballades per a un apoderament davant de les situacions de desigualtat.


El divendres 27 de novembre, a les 20 h, a l’Arxiu Comarcal, xerrada: “Perfil cognitiu de l’home maltractador”, a càrrec d’Alba Borrego, neuropsicòloga.documents associats per descarregar
Consell Comarcal del Baix Empordà
C/Tarongers, 12 · 17100 La Bisbal d'Empordà
Tel. 972 642 310
consell@baixemporda.cat

Aquest lloc web fa servir cookies. Si hi segueix navegant considerarem que n’està acceptant el seu ús. Més informació sobre les cookies